Nova najboljša blagovna znamka pri LIQUI MOLY

Rekord v avgustu: Strokovnjak za olja in dodatke je prvič presegel mejnik 50 milijonov evrov mesečnega prometa.

September 2017 – Pomlad, sonce, maksimum. Julija so se temperature v Nemčiji dvignile do rekordnih vrednosti, prav tako pa so pri podjetju LIQUI MOLY avgusta zabeležili svoj rekordni promet: 50 milijonov evrov. Ta vrednost presega vse mesečne dosežke 60-letne zgodovine podjetja, nemškega strokovnjak za olja in dodatke. "Izredno je to, da smo tako vrhunski rezultat dosegli ravno v času kislih kumaric," je dejal Ernst Prost, poslovodeči družbenik pri LIQUI MOLY.

Marca se je podjetje zelo približalo prometu 50 milijonov evrov. Manjkalo je 800.000 evrov. Kljub temu je zadoščalo za rekord. Toda ta rekord je zdaj že preteklost. Že rezultat sam po sebi je nekaj posebnega, vendar pa je za direktorja LIQUI MOLY nekaj izrednega predvsem zaradi okvirnih pogojev. Pomladi in jeseni, ki so v tej panogi klasični močni letni časi, bi računal na dosežek novega maksimuma, nikakor pa tega ni pričakoval v običajno mirnem poletju. Od skoraj 800 zaposlenih jih je bila skoraj četrtina na dopustu. "Tukaj ne gre zgolj za večji promet, ampak tudi za znatno večjo količino dela in storitev. Nenazadnje je bilo treba zajeti, proizvesti in natovoriti posebna in dodatna naročila."

Podjetje LIQUI MOLY raste že več let. V preteklih osmih letih se je promet povečal za več kot dva krat. Ta razvoj bi lahko pri podjetju z lahkoto razumeli kot nekaj samoumevnega. Vendar temu ni tako. Ernst Prost: "Nenehno si prizadevamo, preseči naše zastavljene najvišje vrednosti. Avgusta, ki je tudi glavni mesec za dopuste, nam je to uspelo doseči na do sedaj najbolj učinkovit način." Skoraj 10 milijonov več prometa v primerjati z enakim časom preteklega leta in 20-odstotna rast. Temu vrhunskemu dosežku je izkazal veliko spoštovanje in se zahvalil vsem sodelujočim. Za primerjavo: Promet letošnjega avgusta je večji od letnega prometa podjetja LIQUI MOLY pred 25 leti. Sedaj vsi napeto pričakujejo jesen.

Peter Szarafinski
Leiter Öffentlichkeitsarbeit Ausland
Head of Media Relations International
 
Phone:   +49 731 1420-189
Mobil:   +49 151 16207701
Fax:   +49 731 1420-82
Peter.Szarafinski@liqui-moly.de

LIQUI MOLY GmbH
Jerg-Wieland-Straße 4 | 89081 Ulm | GERMANY

O podjetju LIQUI MOLY
Z okoli 4000 izdelki ponuja podjetje LIQUI MOLY obsežen edinstven asortiment avtomobilskih kemičnih izdelkov na svetu: motorna olja in dodatke, masti in paste, spreje in izdelke za nego avtomobilov, lepila in tesnilna sredstva. Podjetje LIQUI MOLY, ki je bilo ustanovljeno leta 1957, svoje izdelke razvija in proizvaja izključno v Nemčiji. Tam je neizpodbitno vodilno podjetje na trgu na področju dodatkov in je vedno znova izbrano za najboljšo znamko olj. Podjetje, ki ga vodi lastnik Ernst Prost, svoje izdelke prodaja v več kot 120 državah in je v letu 2016 ustvarilo promet v višini 489 milijonov evrov.

Media

Media