Novost podjetja LIQUI MOLY za znamke vozil Opel, Vauxhall in General Motors

Report this content

Olje Special Tec DX1 je posebno olje za nove bencinske avtomobile proizvajalcev Opel, Vauxhall in General Motors

Oktober 2017 – Z oljem Special Tec DX1 podjetje LIQUI MOLY na trg prinaša olje, ki ga potrebujejo nova vozila na bencin proizvajalcev Opel, Vauxhall in General Motors. Poleg običajnih nalog, ki jih ima motorno olje, t.j. mazanje, čiščenje, hlajenje in zaščita pred rjavenjem, mora reševati še eno težavo.

Nekateri motorji z manjšo delovno prostornino, pa tudi večji visoko kompresijski motorji z neposrednim vbrizgom, so podvrženi povečanemu tveganju predčasnega vžiga pri nižjem številu vrtljajev (LSPI – low speed pre-ignition). Pri tem se mešanica zraka in bencina v zgorevalni komori vžge sama od sebe, še pred nastankom vžigalne iskre. To lahko povzroči klenkanje motorja in privede do resnih poškodb motorja. Tega pojava še vedno ne razumemo popolnoma. Nečistoča v notranjosti motorja ima enako vlogo kot slaba kakovost goriva. Raziskave so pokazale, da je mogoče tovrstno tveganje s pomočjo posebnega motornega olja zmanjšati. Zato proizvajalci vozil Opel, Vauxhall in General Motors za določene modele predpisujejo posebno olje.

Olje LIQUI MOLY Special Tec DX1 je takšno olje. Izpolnjuje standard Dexos 1 Generation 2 podjetja General Motors. Tudi drugi proizvajalci vozil, kot so Chrysler, Ford, Kia, Honda, Hyundai, Mazda, Nissan in Toyota, za nekatere svoje modele zahtevajo olje s takšnimi lastnostmi. Olje Special Tec DX1 je primerno le za določene bencinske motorje in ga ne smemo uporabiti v dizelskih motorjih.

Posebno olje, ki pri nekaterih motorjih preprečuje težave z vžiganjem – to dokazuje, da motorna olja dandanes niso maziva, ki jih je mogoče poljubno menjati, temveč zelo specializirani, tekoči nadomestni deli, ki morajo natančno ustrezati posameznemu motorju.

Peter Szarafinski
Head of Media Relations International
Phone:   +49 731 1420-189
Mobile:   +49 151 1620 7701
Peter.Szarafinski@liqui-moly.de
LIQUI MOLY GmbH | Jerg-Wieland-Straße 4 | 89081 Ulm | GERMANY

O podjetju LIQUI MOLY
Z okoli 4000 izdelki ponuja podjetje LIQUI MOLY obsežen edinstven asortiment avtomobilskih kemičnih izdelkov na svetu: motorna olja in dodatke, masti in paste, spreje in izdelke za nego avtomobilov, lepila in tesnilna sredstva. Podjetje LIQUI MOLY, ki je bilo ustanovljeno leta 1957, svoje izdelke razvija in proizvaja izključno v Nemčiji. Tam je neizpodbitno vodilno podjetje na trgu na področju dodatkov in je vedno znova izbrano za najboljšo znamko olj. Podjetje, ki ga vodi lastnik Ernst Prost, svoje izdelke prodaja v več kot 120 državah in je v letu 2016 ustvarilo promet v višini 489 milijonov evrov.

Media

Media