Osvežitev za zračni filter

Posebno čistilo dopolnjuje program izdelkov podjetja LIQUI MOLY za motorna kolesa

Maj 2017 – Za brezhibno izgorevanje motor motornega kolesa potrebuje veliko čistega zraka. Za to poskrbi zračni filter, ki zadrži delce nečistoč in prahu. Sčasoma se zmanjša njegova zmogljivost. S čiščenjem filtra jo lahko ponovno povečamo. Nemški strokovnjak za motorna olja in dodatke, podjetje LIQUI MOLY, v ta namen ponuja novo čistilo za čiščenje zračnega filtra motornih koles.

Zanesljiv filter je izredno pomemben, saj nečistoče v zraku delujejo kot smirkov papir v motorju in lahko povzročijo predčasno obrabo delov. »Delci nečistoč in prahu škode ne povzročajo le v motorju, ogroženi so tudi drugi deli v sesalnem kanalu, kot je merilnik zračnih tokov,« pravi David Kaiser, vodja raziskav in razvoja pri podjetju LIQUI MOLY.

Kot goba ima filter omejeno zmogljivost. Optimalni pretok zraka lahko ponovno dosežemo s čiščenjem. Posebno sredstvo za filter iz penaste mase je novo čistilo podjetja LIQUI MOLY za zračni filter motornih koles. Gre za koncentrat čistila, ki ga lahko mešamo z vodo. Je zelo učinkovito, nežno odstrani prah, olje in maščobo, ne da bi poškodovalo pore penaste mase.

Ali sploh potrebujemo posebno čistilo? Na spletnih forumih razpravljajo o sredstvih, kot sta bencin in nafta. David Kaiser to odsvetuje: »Bencin sicer čisti, ampak lahko poškoduje občutljive filtre.« V najslabšem primeru penasta masa otrdi ali spremeni obliko. Pri nafti vodja razvoja vidi težavo v tem, da se v filtru raztopijo anorganske vezi. »Zaradi tega nafta ni primerna. Pesek, soli, prah in blato se raztapljajo le z vodo.« Poleg tega sta nafta in bencin vse kaj drugega kot nenevarna. Že samo vdihavanje hlapov je zdravju škodljivo. V stiku s kožo se lahko pojavi razdražljivost in goriva sumijo, da so povzročitelji rakavih obolenj.

»Čistilo za zračni filter motornih koles ne vsebuje topil, je biološko razgradljivo in filter hitro očisti,« pravi David Kaiser. Zelo pomembno: filtra nikoli ne ožemajte. Tako ga lahko poškodujete. Filter pred vgradnjo namažite z oljem podjetja LIQUI MOLY za zračni filter motornih koles.

Peter Szarafinski
Leiter Öffentlichkeitsarbeit Ausland
Head of Media Relations International
 
Phone:   +49 731 1420-189
Mobil:   +49 151 16207701
Fax:   +49 731 1420-82
Peter.Szarafinski@liqui-moly.de

LIQUI MOLY GmbH
Jerg-Wieland-Straße 4 | 89081 Ulm | GERMANY

O podjetju LIQUI MOLY
Z okoli 4000 izdelki ponuja podjetje LIQUI MOLY obsežen edinstven asortiment avtomobilskih kemičnih izdelkov na svetu: motorna olja in dodatke, masti in paste, spreje in izdelke za nego avtomobilov, lepila in tesnilna sredstva. Podjetje LIQUI MOLY, ki je bilo ustanovljeno leta 1957, svoje izdelke razvija in proizvaja izključno v Nemčiji. Tam je neizpodbitno vodilno podjetje na trgu na področju dodatkov in je vedno znova izbrano za najboljšo znamko olj. Podjetje, ki ga vodi lastnik Ernst Prost, svoje izdelke prodaja v več kot 120 državah in je v letu 2016 ustvarilo promet v višini 489 milijonov evrov.

About Us

With around 4,000 items, LIQUI MOLY offers a global, uniquely broad range of automotive chemicals: Motor oils and additives, greases and pastes, sprays and car care, glues and sealants. Founded in 1957, LIQUI MOLY develops and produces exclusively in Germany. There it is the undisputed market leader for additives and is repeatedly voted the best oil brand. The company led by Ernst Prost sells its products in more than 120 countries and generated 489m euros in sales in 2016.

Media

Media