Podjetje LIQUI MOLY pod streho skupine Würth

Report this content

Ernst Prost svoje podjetje prodaja mešanemu koncernu, ki je vreden več milijard

December 2017 – Podjetje LIQUI MOLY bo dobilo novega lastnika. Z novim letom bo direktor Ernst Prost svoj delež podjetja prodal skupini Würth. »S tem bom za nekaj časa zagotovil zanesljiv obstoj podjetja LIQUI MOLY, če sam nekoč ne bom več imel krmila v rokah,« pravi Ernst Prost. Še naprej bo ostal direktor podjetja.

Podjetje LIQUI MOLY je popolnoma zdravo: ima visoko vrednost lastnega kapitala in tudi v letošnjem letu je doseglo nov rekordni prihodek. »V miru sem želel poskrbeti za podjetje, ko nam gre dobro in se nam ni treba odločati pod neugodnimi pogoji,« pravi Ernst Prost.

S skupino Würth sodelujejo že dolgo. Že skoraj 20 let je skupina Würth tihi družabnik podjetja LIQUI MOLY – že od takrat zagotovilo pred nepredvidljivimi zapleti. Skupina Würth je s 70.000 zaposlenimi in 12,5 milijardami evrov prihodkov sicer neprimerno večja od podjetja LIQUI MOLY, vendar je prav tako družinsko podjetje. Ernst Prost: »Zato vem, da je podjetje LIQUI MOLY v skupini Würth v dobrih rokah.«

Razen menjave lastništva se ne bo spremenilo nič. Podjetje LIQUI MOLY ostaja samostojno podjetje znotraj skupine Würth, Ernst Prost ostaja direktor in tudi za zaposlene se ne bo nič spremenilo. »Kdor me pozna, ve, da so pri meni družabniki na prvem mestu,« pravi Ernst Prost. »Bilo bi nesmiselno, da bi spreminjali uspeh zadnjih let. Nadaljevali bomo tako, kot smo delali doslej – le pod večjo streho, ki nudi več zaščite.«

Peter Szarafinski
Head of Media Relations International
Phone:   +49 731 1420-189
Mobile:   +49 151 1620 7701
Peter.Szarafinski@liqui-moly.de
LIQUI MOLY GmbH | Jerg-Wieland-Straße 4 | 89081 Ulm | GERMANY

O podjetju LIQUI MOLY
Z okoli 4000 izdelki ponuja podjetje LIQUI MOLY obsežen edinstven asortiment avtomobilskih kemičnih izdelkov na svetu: motorna olja in dodatke, masti in paste, spreje in izdelke za nego avtomobilov, lepila in tesnilna sredstva. Podjetje LIQUI MOLY, ki je bilo ustanovljeno leta 1957, svoje izdelke razvija in proizvaja izključno v Nemčiji. Tam je neizpodbitno vodilno podjetje na trgu na področju dodatkov in je vedno znova izbrano za najboljšo znamko olj. Podjetje, ki ga vodi lastnik Ernst Prost, svoje izdelke prodaja v več kot 120 državah in je v letu 2016 ustvarilo promet v višini 489 milijonov evrov.