Podjetje LIQUI MOLY preseglo pol milijarde evrov letnega prihodka

Report this content

Poleg tega je nemško podjetje, ki je strokovnjak za olja in dodatke, v mesecu novembru zabeležilo nov mesečni rekord

December 2017 – Podjetje LIQUI MOLY je prvič prestopilo mejo pol milijarde evrov letnega prihodka. »S tem smo dosegli pomemben mejnik za leto 2017,« pravi Ernst Prost, direktor nemškega podjetja, ki je strokovnjak za olja in dodatke. »Leta pa še ni konec.« S pol milijarde je podjetje LIQUI MOLY svoj letni prihodek v zadnjih osmih letih več kot podvojilo.

V preteklem letu je prihodek znašal 489 milijonov evrov. Da so že na začetku meseca decembra presegli 500 milijonov evrov, je omogočil tudi izjemno uspešen mesec november. Običajno se povpraševanje v tem mesecu zmanjša. Letos pa se to ni zgodilo, temveč je mesec november z 51,4 milijoni evrov dosegel nov mesečni rekord.

Za tak uspeh obstaja več razlogov. Po eni strani se je prihodek na domačem trgu Nemčije in Avstrije kljub dobremu položaju na trgu povečal bolj, kot so načrtovali. Po drugi strani pa se zelo povečuje izvoz. Pri tem izstopata predvsem dve državi: Rusija in Kitajska.

Rusija je že tradicionalno najpomembnejši izvozni trg podjetja LIQUI MOLY. Seveda je prodaja tam v zadnjih letih oslabela. Kriza v Krimu, kriza v Ukrajini, gospodarska kriza in upad rublja so pustili sledi v številkah. Zdaj pa si je poslovanje v Rusiji opomoglo in tudi že preseglo dosedanjo rekordno vrednost pred krizami. Druga pomembna država prihodka je Kitajska, kjer je podjetje LIQUI MOLY svoj prihodek v prvih enajstih mesecih letošnjega leta povečalo za več kot 50 odstotkov v primerjavi z enakim obdobjem lani.

Zaradi teh uspehov Ernst Prost optimistično zre v prihodnost. Podjetje LIQUI MOLY leto za letom beleži naraščajoče prihodke in sicer v smislu organske rasti brez dokupov. Ernst Prost: »Tako močni smo, da rastemo iz lastne moči, saj ponujamo prave izdelke, pravo kakovost in prave storitve.«

Peter Szarafinski
Head of Media Relations International
Phone:   +49 731 1420-189
Mobile:   +49 151 1620 7701
Peter.Szarafinski@liqui-moly.de
LIQUI MOLY GmbH | Jerg-Wieland-Straße 4 | 89081 Ulm | GERMANY

O podjetju LIQUI MOLY
Z okoli 4000 izdelki ponuja podjetje LIQUI MOLY obsežen edinstven asortiment avtomobilskih kemičnih izdelkov na svetu: motorna olja in dodatke, masti in paste, spreje in izdelke za nego avtomobilov, lepila in tesnilna sredstva. Podjetje LIQUI MOLY, ki je bilo ustanovljeno leta 1957, svoje izdelke razvija in proizvaja izključno v Nemčiji. Tam je neizpodbitno vodilno podjetje na trgu na področju dodatkov in je vedno znova izbrano za najboljšo znamko olj. Podjetje, ki ga vodi lastnik Ernst Prost, svoje izdelke prodaja v več kot 120 državah in je v letu 2016 ustvarilo promet v višini 489 milijonov evrov.

Media

Media