Profesionalna rešitev za zamenjave filtra za dizelske delce

Z dodatki za filter za dizelske delce Pro-Line znamke LIQUI MOLY lahko delavnice povečajo dohodek in zvestobo strank

September 2017 – Filtri za dizelske delce sodijo med tipične servisne dele na vozilu, ki jih je treba redno menjavati. Intervali zamenjave so odvisni od proizvajalca avtomobila. Običajno je treba te filtre zamenjati pri pregledu. Nemški strokovnjak za olja in dodatke LIQUI MOLY je razvil dodatek, ki sodi k vsaki profesionalni zamenjavi filtra.

Pri zamenjavi filtra za dizelske delce v sistem ne sme priti zrak, ker sicer ni več mogoče vzpostaviti tlaka in obraba v črpalki za vbrizganje goriva se močno poveča. Zaščita črpalke pa je pri dizelskih motorjih zelo pomembna. Praviloma ta gorivo vbrizga z 2000 bari. Zaradi tega mora biti filter napolnjen s tekočino. Običajno je potrebnih okrog 300 mililitrov dizelskega goriva. Te količine delavnice sicer ne zaračunajo, vendar pa se s potekom leta ti stroški nakopičijo. LIQUI MOLY je to težavo odpravil z dodatki za filter dizelskih delcev Pro-Line.

Nov profesionalni izdelek se nalije v filter za dizelske delce. "V filtru dodatek učinkuje skoncentrirano in takoj očisti vbrizgalni sistem in šobe," razlaga David Kaiser, vodja področja Raziskave in razvoj pri podjetju LIQUI MOLY. Dodatek vsebuje tudi sredstvo za izboljšanje mazljivosti. To je pomembno, če se v sistemu kljub vsemu naredijo zračni mehurčki. Ti lahko namreč povzročijo, da mazalni sloj olja odstopi. Sredstvo za izboljšanje mazljivosti to prepreči. Prav tako vsebovan ojačevalnik cetanskega številka zmanjša cukanje in optimizira zagonsko zmogljivost motorja. Tek agregata med delovanjem je tako bolj miren. V večino filtrov za dizelske delce je mogoče naliti 300 ml. Preostanek 500-mililitrskega odmerka se nalije v rezervoar, ki se z manjšim odmerjanjem dodatka prav tako čisti skozi daljše časovno obdobje.

"Z dodatkom je zamenjave filtra znatno bolj enostavna, čista in celo bolj zdrava," pravi David Kaiser. Nekatere delavnice nalivajo dizel s črpalkami za gorivo, ki jih je težko dozirati. Nepotrebna in nezdrava posledica zamenjave filtra je pogosto temeljito čiščenje, saj obstaja namreč sum, da je dizelsko gorivo rakotvorno.

Za delavnice je dodatek za filter za dizelske delce Pro-Line nadaljnja možnost za ustvarjanje dodatnega dohodka in poglabljanje odnosa s strankami, saj lahko dodatek ponudite kot nov element storitve pri pregledu, ki prispeva k boljšemu izgorevanju goriva v motorju, kar agregatu omogoča daljše brezhibno delovanje. "Poleg vsega se lahko delavnica s storitvijo čiščenja dizelskega goriva razlikuje od konkurence," opisuje David Kaiser.

Peter Szarafinski
Leiter Öffentlichkeitsarbeit Ausland
Head of Media Relations International
 
Phone:   +49 731 1420-189
Mobile:   +49 151 16207701
Fax:   +49 731 1420-82
Peter.Szarafinski@liqui-moly.de

LIQUI MOLY GmbH
Jerg-Wieland-Straße 4 | 89081 Ulm | GERMANY

O podjetju LIQUI MOLY
Z okoli 4000 izdelki ponuja podjetje LIQUI MOLY obsežen edinstven asortiment avtomobilskih kemičnih izdelkov na svetu: motorna olja in dodatke, masti in paste, spreje in izdelke za nego avtomobilov, lepila in tesnilna sredstva. Podjetje LIQUI MOLY, ki je bilo ustanovljeno leta 1957, svoje izdelke razvija in proizvaja izključno v Nemčiji. Tam je neizpodbitno vodilno podjetje na trgu na področju dodatkov in je vedno znova izbrano za najboljšo znamko olj. Podjetje, ki ga vodi lastnik Ernst Prost, svoje izdelke prodaja v več kot 120 državah in je v letu 2016 ustvarilo promet v višini 489 milijonov evrov.

Media

Media