Professzionális megoldás a dízelszűrő cseréjére

A LIQUI MOLY Pro-Line dízelszűrő-adalékával a szervizek növelhetik nyereségüket és az ügyfélhűséget

2017. szepember – a dízelszűrők jellemzően a rendszeren cserélt autóalkatrészek közé tartoznak. Az időközöket az autógyártók határozzák meg. A szűrőt általában az átvizsgálások alkalmával cserélik. A német olaj- és adalékspecialista LIQUI MOLY kifejlesztett egy adalékot, amely minden professzionális szűrőcserének elválaszthatatlan része.

A dízelszűrő cseréje során nem kerülhet levegő a rendszerbe, ellenkező esetben nem tud létrejönni a szükséges nyomás, és jelentősen fokozódik a befecskendező pumpa kopása. A pumpa védelme pedig különösen fontos a dízelmotorok esetében. A befecskendezés általában 2000 baron történik. Ezért a szűrőt fel kell tölteni folyadékkal. Ez általában mintegy 300 milliliter dízel üzemanyaggal történik. Ezt a szervizek általában nem számítják fel, de az év során a költségek felhalmozódnak. A LIQUI MOLY ezt a problémát a Pro-Line dízelszűrő adalékkal orvosolja.

Az új profiterméket a dízelszűrőbe töltik. "Itt az adatlék koncentráltan hat, és azonnal tisztítja a befecskendezőrendszert és a fúvókákat", magyarázza David Kaiser. Ő vezeti a LIQUI MOLY kutatás-fejlesztési területét. Az adalék kenéssegítőt is tartalmaz. Ez akkor nagyon fontos, ha a rendszerben még vannak légbuborékok. Ezek leszakíthatják az olaj zsiradékfilmjét. A kenéssegítő megakadályozza ezt. A szintén az adalék részét képező cetánszám-booster csökkenti a rázást, és optimalizálja a motor indulási képességét. A motor az adalék alkalmazásával összességében nyugodtabban jár. A legtöbb dízelszűrő 300 ml-es térfogatú. Az 500 milliliteres flakon maradékát az üzemanyag-tartályba töltik, mely így csekély adagolás mellett kiegészítő tisztítást biztosít.

"Az adalékkal a szűrőcsere lényegesen egyszerűbb, tisztább és még egészségesebb is", így David Kaiser. Egyes szervizek a dízelt nehezen adagolható üzemanyagpumpával töltik be. A szűrőcsere után ez gyakran alapos takarítást tesz szükségessé - ez szükségtelen és egészségtelen, mivel a dízel üzemanyag rákkeltő hatású hírében áll.

A szervizek számára a Pro-Line dízelszűrő adalék további nyereséget tud hozni, egyúttal fokozni tudja az ügyfélhűséget, ha az adalékot kiegészítő szolgáltatási elemként értékesítik az átvizsgálás során, melynek köszönhetően az üzemanyag jobban elég a motorban, és az hosszabb ideig megőrzi üzemképességét. "Ezen felül a szerviz a dízeltisztítással meg tudja különböztetni magát versenytársaitól", írja le David Kaiser.

Peter Szarafinski
Leiter Öffentlichkeitsarbeit Ausland
Head of Media Relations International
 
Phone:   +49 731 1420-189
Mobile:   +49 151 16207701
Fax:   +49 731 1420-82
Peter.Szarafinski@liqui-moly.de

LIQUI MOLY GmbH
Jerg-Wieland-Straße 4 | 89081 Ulm | GERMANY

A LIQUI MOLY-ról
Több, mint 4000 termékével a LIQUI MOLY világszerte egyedülálló autókémiai választékot kínál: motorolajokat és adalékokat, zsírokat és pasztákat, spray-ket és autóápolókat, ragasztó- és tömítőanyagokat. Az 1957-ben alapított LIQUI MOLY minden fejlesztési és gyártási tevékenysége Németországban zajlik. Itt veretlen piacvezető az adalékok területén, és többször válaszották meg a legjobb olajmárkává. A tulajdonos Ernst Prost által vezetett cég a világ 120 országában értékesíti termékeit, és a 2016-ös évben 489 millió eurós árbevételt realizált.

Media

Media