Rekordno leto za LIQUI MOLY

November je bil najuspešnejši mesec v zgodovini podjetja

December 2016 – posli brnijo: nemški proizvajalec motornih olj in dodatkov, LIQUI MOLY, je november zaključil z najvišjim mesečnim prihodkom v zgodovini podjetja. V preteklem mesecu so ustvarili 45,5 milijonov evrov. S 453 milijoni prihodkov v prvih enajstih mesecih je podjetje LIQUI MOLY že precej preseglo svoj prihodek v preteklem letu.

Ta rezultat se ujema s sliko nadvse uspešnega leta 2016. Že marca in aprila so zabeležili mesečni rekord. Novembra so letos že tretjič postavili nov rekord prihodka. 45,5 milijonov evrov pomeni 20 odstotkov več kot istega meseca lani. Dosedanji letni prihodek 453 milijonov evrov je za 10 odstotkov višji od prihodka v enakem obdobju preteklega leta in že presega prihodek celotnega leta 2015.

»Uspeh in neuspeh nista odvisna le od sreče ali smole, temveč sta stvar prilagajanja človeka. Pomembna je zmožnost sodelovanja, da lahko sledimo cilju. To smo dokazali novembra in tudi v mesecih pred tem,« pravi direktor podjetja LIQUI MOLY, Ernst Prost. »Od januarja vseh 800 partnerskih podjetij pritiska na plin. Kljub visokim številkam jim je uspelo, da bodo ob koncu leta naložili še eno rundo,« pravi Ernst Prost. »Podjetje raste in je zelo uspešno.«

To se odraža tudi v številu zaposlenih. Na lokacijah v Nemčiji so ustvarili skoraj 50 novih delovnih mest. V ZDA se je ekipa v letošnjem letu skorajda podvojila. Na velikem izvoznem trgu Rusije so kljub krizi v Ukrajini in močnemu padcu rublja ohranili stabilen prihodek. Kljub Brexitu so kazalci v Veliki Britaniji obrnjeni v smeri rasti. Tudi tam so zaposlili nove ljudi.

Kot dodaten razlog za uspeh Prost navaja raznolikost, ki so jo dosegli s pomočjo razširitve ponudbe izven področja avtomobilizma. Sistematično so zavzeli sosednja poslovna področja. Tako so pred približno dvema letoma močno okrepili ponudbo izdelkov za motorje in letos začeli z linijo izdelkov za pomorstvo. Za gradbene stroje so ustvarili številne nove izdelke. Imajo tudi lastne linije izdelkov za oldtimerje in letala. Prenos znanja zelo dobro uspeva zato, ker so osnovne tehnične zahteve zelo podobne: motorji z notranjim zgorevanjem, mazanje, odstranjevanje oblog, vzdrževanje in zaščita pred obrabo.

Ernst Prost: »Navsezadnje imamo tudi zelo veliko sreče z našim poslovnim modelom. Motorji z notranjim zgorevanjem obstajajo po vsem svetu – in vsi potrebujejo mazanje. Število osebnih in tovornih vozil še vedno neustavljivo raste. Zato ni presenetljivo, da lahko sklepamo posle po vsem svetu. Zagotovo je za nas sreča tudi to, da prihajamo iz države proizvajalcev avtomobilov. To krepi pozitivno prepoznavnost naše znamke in še bolj »narejeno v Nemčiji«. Naloga naše distribucije ostaja »le« skrb za to, da motorjev po vsem svetu ne bodo polnili z olji Shell, BP ali Castrol, temveč z olji LIQUI MOLY.«

Peter Szarafinski
Leiter Öffentlichkeitsarbeit Ausland
Head of Media Relations International
 
Phone:   +49 731 1420-189
Mobil:   +49 151 16207701
Fax:   +49 731 1420-82
Peter.Szarafinski@liqui-moly.de

LIQUI MOLY GmbH
Jerg-Wieland-Straße 4 | 89081 Ulm | GERMANY

O podjetju LIQUI MOLY
Z okoli 4000 izdelki ponuja podjetje LIQUI MOLY obsežen edinstven asortiment avtomobilskih kemičnih izdelkov na svetu: motorna olja in dodatke, masti in paste, spreje in izdelke za nego avtomobilov, lepila in tesnilna sredstva. Podjetje LIQUI MOLY, ki je bilo ustanovljeno leta 1957, svoje izdelke razvija in proizvaja izključno v Nemčiji. Tam je neizpodbitno vodilno podjetje na trgu na področju dodatkov in je vedno znova izbrano za najboljšo znamko olj. Podjetje, ki ga vodi lastnik Ernst Prost, svoje izdelke prodaja v več kot 120 državah in je v lanskem letu ustvarilo promet v višini 441 milijonov evrov.

Media

Media