Svetovno prvenstvo v smučarskih poletih s podjetjem LIQUI MOLY

Nemški proizvajalec olj bo januarja sponzor tekmovanja v Oberstdorfu

December 2017 – Ko se bo sredi januarja začelo svetovno prvenstvo v smučarskih poletih v Oberstdorfu, bo pri tem sodelovalo podjetje LIQUI MOLY. Nemški proizvajalec olj in dodatkov bo tekmovanje podprl v okviru sponzorstva zimskih športov, ki znaša več milijonov. »Za nas je Oberstdorf tekma na domačem igrišču,« pravi Peter Baumann, vodja trženja v podjetju LIQUI MOLY.

Smučarska arena je od centrale podjetja LIQUI MOLY v Ulmu oddaljena manj kot dve uri vožnje z avtomobilom. V primerjavi z ostalimi dogodki, ki jih prav tako sponzorirajo, na primer v Kanadi ali Južni Koreji, je to čisto blizu. Podjetje LIQUI MOLY bo za konec tedna veliko strank povabilo v Oberstdorf. Tam bodo logotipe podjetja videli na štartnih številkah in trakovih, na zadnji steni prostora za podelitev odličij in na izhodu iz arene.

Svetovno prvenstvo v smučarskih poletih v Oberstdorfu je del sponzorstva zimskih športov podjetja LIQUI MOLY. Proizvajalec olj in dodatkov še nikoli prej ni vložil toliko denarja v zimski šport. »S tem ne večamo le svojega dosega, temveč tudi prebrodimo čas, ko številna naša udejstvovanja v motošportu mirujejo,« pravi Peter Baumann. »S sodelovanjem v zimskem športu dosežemo ljudi, ki jih v samem motošortu ne bi dosegli.«

To zimo smo modro rdeči logotip lahko videli že na Madžarskem, Finskem, Norveškem, v Avstriji, na Kitajskem, v Južni Koreji, Kanadi, na Nizozemskem ter v ZDA.

Peter Szarafinski
Head of Media Relations International
Phone:   +49 731 1420-189
Mobile:   +49 151 1620 7701
Peter.Szarafinski@liqui-moly.de
LIQUI MOLY GmbH | Jerg-Wieland-Straße 4 | 89081 Ulm | GERMANY

O společnosti LIQUI MOLY
LIQUI MOLY nabízí celosvětově jedinečně široký sortiment chemie pro auta s přibližně 4 000 výrobků: motorové oleje a aditiva, maziva a pasty, spreje a autokosmetiku, lepicí a těsnicí materiály. Společnost LIQUI MOLY, založená v roce 1957, vyvíjí a vyrábí výhradně v Německu. V oblasti aditiv je zde nespornou jedničkou na trhu a je stále znovu volená jako nejlepší značka olejů. Firma řízená majitelem Ernstem Prostem prodává své produkty ve více než 120 zemích a v roce 2016 docílila obratu ve výši 489 milionů eur.

About Us

With around 4,000 items, LIQUI MOLY offers a global, uniquely broad range of automotive chemicals: Motor oils and additives, greases and pastes, sprays and car care, glues and sealants. Founded in 1957, LIQUI MOLY develops and produces exclusively in Germany. There it is the undisputed market leader for additives and is repeatedly voted the best oil brand. The company led by Ernst Prost sells its products in more than 120 countries and generated 489m euros in sales in 2016.

Media

Media