Új csúcs a LIQUI MOLY-nál

Augusztusi rekord: Az olaj- és adalékspecialista először dönti meg az 50 millió eurós havi árbevételi szintet

2017. szeptember – nyár, napsütés, csúcsteljesítmény Júliusban medőlt Németországban a melegrekord, a LIQUI MOLY-nál pedig augusztusban az árbevételi rekord: 50 millió euró. Ez az érték túlragyogja a 60 éves cégtörténet minden havi eredményét a német olaj- és adalékspecialistánál. „Épp az uborkaszezonban csúcsteljesítményt elérni, rendkívülinek számít“, mondta Ernst Prost, a LIQUI MOLY ügyvezetője.

Márciusban a cég már közel került az 50 millió eurós forgalomhoz. Mindössze 800.000 euró hiányzott. Egy rekordhoz azonban ez akkor is elég volt. Mostanra már az is a múlté. Az eredmény rendkívüli, azonban a keretfeltételek még különlegesebbé teszik azt a LIQUI MOLY vezetője számára. Az iparág számára hagyományosan erős tavaszi és őszi időszakban hamarabb számított volna új csúcsra, mint a hagyományosan nyugodt nyár során. A 800 munkavállaló közel egy negyede szabadságon volt. "Nem egyszerűen több bevételről beszélünk, hanem sokkal több munkáról és teljesítményről. Hiszen a többletmegbízásokat és extra rendeléseket rögzíteni, gyártani, komisszionálni és berakodni is kellett."

A LIQUI MOLY évek óta növekszik. Az elmúlt nyolc évben az árbevétel több, mint megduplázódott. Ezt a fejlődést könnyű lenne magától értetődőnek tekinteni. Erről azonban szó sem lehet. Ernst Prost: "Folyamatosan arra törekszünk, hogy a korábbi rekordjainkat felülmúljuk. Augusztusban, a fő nyaraló hónapban ezt a lehető leglenyűgözőbb módon sikerült végrehajtanunk. Ez majdnem 10 milliós többet az előző év ugyanezen időszakához képest, 20 százalékos növekedés. A lehető legnagyobb tisztelettel beszélt erről az eredményről, és köszönetet mondott minden érintettnek. Összehasonlításul: Az augusztusi árbevétel nagyobb volt, mint 25 évvel ezelőtt az éves árbevétel. Mindenki izgatottan várja az őszt.

Peter Szarafinski
Leiter Öffentlichkeitsarbeit Ausland
Head of Media Relations International
 
Phone:   +49 731 1420-189
Mobil:   +49 151 16207701
Fax:   +49 731 1420-82
Peter.Szarafinski@liqui-moly.de

LIQUI MOLY GmbH
Jerg-Wieland-Straße 4 | 89081 Ulm | GERMANY

A LIQUI MOLY-ról
Több, mint 4000 termékével a LIQUI MOLY világszerte egyedülálló autókémiai választékot kínál: motorolajokat és adalékokat, zsírokat és pasztákat, spray-ket és autóápolókat, ragasztó- és tömítőanyagokat. Az 1957-ben alapított LIQUI MOLY minden fejlesztési és gyártási tevékenysége Németországban zajlik. Itt veretlen piacvezető az adalékok területén, és többször válaszották meg a legjobb olajmárkává. A tulajdonos Ernst Prost által vezetett cég a világ 120 országában értékesíti termékeit, és a 2016-ös évben 489 millió eurós árbevételt realizált.

About Us

With around 4,000 items, LIQUI MOLY offers a global, uniquely broad range of automotive chemicals: Motor oils and additives, greases and pastes, sprays and car care, glues and sealants. Founded in 1957, LIQUI MOLY develops and produces exclusively in Germany. There it is the undisputed market leader for additives and is repeatedly voted the best oil brand. The company led by Ernst Prost sells its products in more than 120 countries and generated 489m euros in sales in 2016.

Media

Media