Új csúcs a LIQUI MOLY-nál

Augusztusi rekord: Az olaj- és adalékspecialista először dönti meg az 50 millió eurós havi árbevételi szintet

2017. szeptember – nyár, napsütés, csúcsteljesítmény Júliusban medőlt Németországban a melegrekord, a LIQUI MOLY-nál pedig augusztusban az árbevételi rekord: 50 millió euró. Ez az érték túlragyogja a 60 éves cégtörténet minden havi eredményét a német olaj- és adalékspecialistánál. „Épp az uborkaszezonban csúcsteljesítményt elérni, rendkívülinek számít“, mondta Ernst Prost, a LIQUI MOLY ügyvezetője.

Márciusban a cég már közel került az 50 millió eurós forgalomhoz. Mindössze 800.000 euró hiányzott. Egy rekordhoz azonban ez akkor is elég volt. Mostanra már az is a múlté. Az eredmény rendkívüli, azonban a keretfeltételek még különlegesebbé teszik azt a LIQUI MOLY vezetője számára. Az iparág számára hagyományosan erős tavaszi és őszi időszakban hamarabb számított volna új csúcsra, mint a hagyományosan nyugodt nyár során. A 800 munkavállaló közel egy negyede szabadságon volt. "Nem egyszerűen több bevételről beszélünk, hanem sokkal több munkáról és teljesítményről. Hiszen a többletmegbízásokat és extra rendeléseket rögzíteni, gyártani, komisszionálni és berakodni is kellett."

A LIQUI MOLY évek óta növekszik. Az elmúlt nyolc évben az árbevétel több, mint megduplázódott. Ezt a fejlődést könnyű lenne magától értetődőnek tekinteni. Erről azonban szó sem lehet. Ernst Prost: "Folyamatosan arra törekszünk, hogy a korábbi rekordjainkat felülmúljuk. Augusztusban, a fő nyaraló hónapban ezt a lehető leglenyűgözőbb módon sikerült végrehajtanunk. Ez majdnem 10 milliós többet az előző év ugyanezen időszakához képest, 20 százalékos növekedés. A lehető legnagyobb tisztelettel beszélt erről az eredményről, és köszönetet mondott minden érintettnek. Összehasonlításul: Az augusztusi árbevétel nagyobb volt, mint 25 évvel ezelőtt az éves árbevétel. Mindenki izgatottan várja az őszt.

Peter Szarafinski
Leiter Öffentlichkeitsarbeit Ausland
Head of Media Relations International
 
Phone:   +49 731 1420-189
Mobil:   +49 151 16207701
Fax:   +49 731 1420-82
Peter.Szarafinski@liqui-moly.de

LIQUI MOLY GmbH
Jerg-Wieland-Straße 4 | 89081 Ulm | GERMANY

A LIQUI MOLY-ról
Több, mint 4000 termékével a LIQUI MOLY világszerte egyedülálló autókémiai választékot kínál: motorolajokat és adalékokat, zsírokat és pasztákat, spray-ket és autóápolókat, ragasztó- és tömítőanyagokat. Az 1957-ben alapított LIQUI MOLY minden fejlesztési és gyártási tevékenysége Németországban zajlik. Itt veretlen piacvezető az adalékok területén, és többször válaszották meg a legjobb olajmárkává. A tulajdonos Ernst Prost által vezetett cég a világ 120 országában értékesíti termékeit, és a 2016-ös évben 489 millió eurós árbevételt realizált.

Media

Media