NCC viger veckan åt hälsa och säkerhet

Report this content

Säkerhetsövningar, föreläsningar och NCC:s säkerhetstävling som främjar innovativa lösningar för bättre hälsa och säkerhet på NCC. Det står i fokus när NCC, för tredje året i rad, idag inleder NCC:s Hälso- och säkerhetsvecka.

– Hälsa och säkerhet står högt upp på NCC:s dagordning och vi arbetar ständigt med vår vision om noll arbetsrelaterade olyckor. För att uppnå det måste visionen vara stadigt förankrad i ledningen och hela vägen ut i våra produktionsanläggningar. Vi ska föregå med gott exempel och vara med och skapa en kultur där vi är säkra på jobbet, säger Lars-Gunnar Larsson, chef för Hälsa och Säkerhet på NCC.

Under veckan som börjar idag kommer man i NCC:s 3 000 projekt att avsätta tid till olika övningar, föreläsningar, räddningsutbildning samt hälso- och säkerhetsvandringar på NCC:s produktionsanläggningar. På kontoren runtom i Norden kommer fokus i första hand att ligga på den organisatoriska och sociala arbetsmiljön.

För tredje året i rad anordnar NCC även tävlingen Pioneering Safety, en tävling där alla medarbetare på NCC kan komma med förslag som kan förhindra olyckor eller som ökar säkerheten på våra arbetsplatser.

– Tävlingen Pioneering Safety handlar om att få fram innovativa lösningar i våra projekt som främjar hälsa och säkerhet. Vi har sedan vi startade med detta initiativ fått fram flera bra lösningar som både förbättrar säkerheten och samtidigt skapar bättre förutsättningar för effektivare och lönsammare projekt, säger Tomas Carlsson, VD för NCC.

Pioneering Safety-tävlingen sker i samarbete med koncernens eget försäkringsbolag, NCC Försäkring AB, och ska höja medvetenheten bland alla medarbetare om att stora och små åtgärder som minskar risken för skador också kan bidra till ökad effektivitet och lönsamhet.

Bidragen kan vara redan befintliga säkerhetsåtgärder som kan förbättras eller idéer som inte har använts tidigare och som en medarbetare vill prova. Vinnaren får

möjlighet att implementera sina idéer till ett sammanlagt värde av 500 000 SEK. Ett tidigare vinnande bidrag var lossningsbryggan vid Linaberg, ett koncept för lossning av gods. Bryggan ökar säkerheten och flexibiliteten när godset lossas och lastas. Den är flyttbar och har vajrar som säkerhetsbälten för att förhindra fall.

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Lars-Gunnar Larsson, Head of Health and Safety, NCC 076 125 13 01
Anna Trane, Head of Corporate Media Relations, NCC 0708 84 74 69

NCCs presstelefon 08-585 519 00, E-post: press@ncc.se, NCCs bildbank

Om NCC. Vår vision är att förnya vår bransch och erbjuda de bästa hållbara lösningarna. NCC är ett av de ledande företagen i Norden inom bygg, infrastruktur och fastighetsutveckling med en omsättning på närmare 55 Mdr SEK och 17 800 anställda 2017. NCC är börsnoterat på Nasdaq Stockholm.

Subscribe

Media

Media

Documents & Links