Nu kommer boken det redan snackas mycket om - "Människor det varit synd om" av debutanten Kalle LindMänniskor det varit synd om är en bok som tar begreppet "tragikomik" till nya höjder. Vi möter kända och halvkända människor, främst från den svenska nöjesvärlden men lika gärna från antikens Rom eller det moderna Turkmenistan, som någon gång varit med om något som ingen kan avundas dem. Allt är sant, allt är roligt, mycket är elakt, lite är till och med tänkvärt.

"Ytterst bygger den här boken på minnesfragment som jag plockat upp och gått vidare med: var det inte så att Cyndee Peters blev bortauktionerad i ett teveprogram på åttitalet? Har jag inte läst nånstans att Georg Rydeberg bet bröstvårtan av Viveca Lindfors? Stämmer det att Arne Weise skyltar öppet med vilken värdelös älskare han är?
Eftersom ingen annan kollar upp de här livsviktiga grejorna, fick jag ju göra det själv", säger Kalle.

Så här skriver Magnus Betnér: ... Förutom att det är intressant då. Han har en helt otrolig förmåga att hitta referenser som man själv inte visste man hade. Men jag hade tydligen också tittat på Hagge Geigerts taffliga intervju av Carola. Skillnaden var att jag förträngde det i stället för att göra en riktigt jävla asrolig bok av det. Jag har sagt det förut, det är en av Sveriges roligaste bloggar. Nu blir den bok. Läs.

Om Kalle Lind:
Kalle Lind titulerar sej "kulturarbetare", vilket bl.a. innebär att han skrivit teveserier (dramat "Häktet", julkalendern 2008 "Skägget i brevlådan"), gjort radio ("Hej domstol!" i P3), bloggat ("En man med ett skägg", nominerad till Stora Bloggpriset 2009) och sysslat med ståuppkomik. På sin fritid läser han gärna memoarer av mycket gamla eller mycket döda gubbar inom nöjesvärlden.

Släppdatum: 2009-04-06   ISBN: 978-91-86047-04-7

www.roostegner.se

Subscribe

Media

Media

Documents & Links