Barna er feriesjefen!

Barna bestemmer ferien. Det kommer tydelig frem i en ny, landsomfattende undersøkelse Respons har gjort for Star Tour. Syv av ti nordmenn sier ferievanene endret seg da de fikk barn, og et stort flertall sier de i stor eller svært stor grad lar barna påvirke ferievalget. Det gjelder først og fremst hvor de reiser, når de drar og hvilket hotell de skal bo på. Oslofolk lar seg påvirke mest, mens nordlendingene er minst påvirkelige. 


Når vi er unge og uten barn så drømmer vi om å backpacke verden rundt på minibudsjett. Så kommer kjærlighetsbarnet og for de fleste av oss endrer ferieplanene seg dramatisk. Fra å være opplevelsesorienterte blir vi trygghetssøkende når ferien skal bestilles. Syv av ti barnefamilier sier ferievanene endret seg etter at de fikk barn.

- Der kjenner jeg meg igjen. Når barna har det bra og trygt har vi som foreldre det best. Feriedrømmen for mange småbarnsfamilier er derfor ofte en pakketur til varmere strøk med gode familiehotell og barneklubber, sier Lena Petersson, selv tobarnsmamma og  kommunikasjonsdirektør i Star Tour. I følge henne etterspør norske barnefamilier godt utstyrte leiligheter, store bassengområder, aktiviteter for barna og gjerne spa for mor. Star Tours flaggskip for barnefamilier, Blue Village, er familiens førstevalg.
- Viktige stikkord for barnefamilier er trygghet, kvalitet og forutsigbarhet. Alle våre Blue Village ligger på stranden, har romslige leiligheter, skandinaviske reiseledere, aktiviteter for barna og høy standard, sier Petersson.

Nyheter på Blue Village
Hun røper at det skjer mye nytt på hotellene neste sommer. Blant annet egne hang-out-området for de eldste barna med musikk, trådløs surfing og aktiviteter.  En annen nyhet er muligheten til å sjekke inn bagasjen på hotellet før hjemreise.
- Dermed får du lenger tid på hotellet og mindre stress med å passe på bagasje og barn på flyplassen.

Det er i Oslo og på Vestlandet barnefamiliene i størst grad opplever at ferievanene endrer seg når barna kommer (74%). I Nord-Norge endrer ferievanene seg minst (55%). Det er også i Oslo-området barnefamiliene føler at barna i størst grad påvirker ferievalget (77%), mens nordlendingene er langt mindre påvirket av barna når de velger ferie (60%).

En av fire øker feriebudsjettet neste år
En av fire barnefamilier sier de skal bruke mer penger på ferie neste år. Og det er luksusforbruk som hotell, mat og drikke vi vil spanderer mer på. Halvparten av barnefamiliene sier barna påvirker hotellvalget og 34 prosent mener det viktigste er at hotellet har fire stjerner eller mer. Dette kjenner Petersson godt igjen.
- Vi tilbringer vel aldri så mye tid på hotellet som når vi har små barn. Da vil mange kose seg med gode restauranter og vakre omgivelser, sier hun. For familier med sansen for det gode liv åpner Star Tour nok et Sensatori - femstjerners luksushotell for hele familien - neste sommer i Side. Tyrkia. Fra før finnes Sensatori i Mexico, på Tenerife, Sharm El Sheikh og på Kreta.
- Sensatori er hotelluksus for hele familien. Store badebasseng, gourmetrestauranter, spa og lekeplasser i skjønn forening. Her er alle velkommen. Det finnes også egne Red Level-områder for voksne uten barn. Her er butlerservice inkludert, sier Petersson, som mener at man må satse på kvalitet i alle ledd og sikre seg de beste hotellene for å vinne nordmenns feriehjerter.
- Nordmenn har god råd, og vi er ikke redd for å bruke penger. I dag er halvparten av hotellene våre 4- eller 5-stjerners. Om noen få år tror jeg tallet vil nærme seg 70 prosent.

Bilder kan lastes ned her

Stabekk 25. oktober 2012

Kontaktinformasjon:
Kommunikasjonsdirektør Lena Petersson
Tlf: 922 81 518
lena.petersson@startour.no

Informasjonssjef Elisabeth Larsen-Vonstett
Tlf: 928 66 503
elv@startour.no

Informasjonsrådgiver Kirsti Irgens Ertsås
Tlf: 976 33 558
kie@startour.no

VIKTIGSTE nyheter på Blue Village sommeren 2013

Baby Lounge for de aller minste (0-2 år). En rolig oase hvor du og barnet kan trekke dere tilbake. Stellebord, vaskemuligheter og mikrobølgeovn for varming av melk og grøt.
Fun Break Buddies for barn 6-11 år. Eventyr, tryllekunstnerskole og hotellmysteriet er eksempler på aktiviteter som utfordrer både kropp og knott. Aktiviteter til ulike tider og du kan stikke innom når det passer.
Hang Out for deg mellom 12 og 15 år. Frisone uten småsøsken og foreldre. Her kan du surfe på trådløst nett, høre på musikk og være med på alt fra disko til å lage musikkvideo eller kveldskino på stranden. Aktiviteter på dag- og kveldstid.

Sjekk inn bagasjen på Blue Village før flyreisen hjem. Du får mer tid på hotellet og slipper innsjekkingskøer. Gjelder på Kreta, Rhodos, Kypros, Mallorca og Gran Canaria.

I tillegg fortsetter Bamseklubben (3-5 år), Plask og lek vannøvelser (fra 4 år), Svømmeskole (fra 5 år) med lær å svømme-garanti, Dans med Abs SHOW Kidz (6-11 år). Gratis Wi-Fi i resepsjonen og også i andre deler av hotellet på flere Blue Village. Mulig å forhåndsbestille barnetrille, barneseng og barnestol. All inclusive er inkludert i prisen på mange Blue Village. Du kan ellers bestille frokost, halvpensjon eller all incluisve som tillegg. Da spiser barn under 12 år gratis.

Sommeren 2013 har Star Tour totalt 14 Blue Village på Samos, Kreta, Rhodos, Kypros, Alanya, Bodrum, Side, Mallorca og Gran Canaria.


UTDRAG FRA UNDERSØKELSEN

Svarene under kommer fra familier med hjemmeboende barn under 18 år. Flere detaljer på forespørsel.

Planlegger du en feriereise til utlandet i løpet av de neste 12 månedene?

Ja                     75%

Nei                   11%

Vet ikke            14%

Av de som skal reise så sier 68% at de planlegger en reise til sommeren, mens 47% planlegger en reise til vinteren.

Tre på topp vinter for barnefamilien
Spania              43%

Storbritannia    16%

USA                 10%

Tre på topp sommer for barnefamilien
Spania 34%

Hellas   26%

Norden 22%    

Hvor mye penger planlegger du å bruke på ferie de neste 12 månedene?

Mer enn i fjor                           26%

Omtrent det samme                 55%

Mindre enn i fjor                       13%

Jeg planlegger ikke ferie           6%

Hva planlegger du å bruke mer penger på?

Hotellet            60%

Mat og drikke    59%

Flyreisen          40%

Har ferievanene dine endret seg etter at du fikk barn?

Ja         66%

Nei       31%

Vet ikke 2%

I hvor stor grad påvirker barna ferievalget ditt?

Fra 1 til 5 hvor 1 er i svært liten grad og 5 er i svært stor grad
1 – 5%

2 – 11%

3 – 14%

4 – 34%

5 – 35%

På hvilken måte påvirker barna ferievalget ditt?

Valg av reisemål           71%

Når vi reiser                 49%

Valg av hotell                46%

Valg av reiseform         36%

Reisebudsjett               33%

Hvem vi reiser med      28%

Star Tour er en av Norges største reisearrangører og tilbyr ferier med charterfly og rutefly til over 100 land. Vi var verdens første charterselskap som miljøsertifiserte flyselskapet vårt, TUIfly Nordic. Målet vårt er å ha Norges mest fornøyde feriegjester. Derfor jobber vi kontinuerlig med å utvikle og forbedre reisene våre. Siste nytt er ferie i luksusvilla, svømmeskole på alle Blue Village og håndplukkede hoteller bare for voksne. Vi er en del av TUI Travel Plc, verdens største reiselivskonsern. Det gir oss tilgang på reiseprodukter som ellers hadde vært uoppnåelige. Star Tour er en del av den nordiske grupperingen TUI Nordic som består av Fritidsresor i Sverige, Star Tour i Danmark, Finnmatkat i Finland, TEMA, Nazar, Wondercruises og flyselskapet TUIfly Nordic.

Tags:

Media

Media