Anna Holmlund tog andraplatsen i Montafon

Dagens världscuppremiär för skicrosslandslaget i österrikiska Montafon slutade med en andraplats för Anna Holmlund. Sverige hade fem åkare med till finalerna men i skicross kan allt hända och två av grabbarna, Viktor Andersson och Michael Forslund, startade bra men lyckades tyvärr inte behålla sina positioner ända i mål för vidare avancemang. Victor Öhling Norberg som var trea på kvalet åkte i stort sett felfritt i åttondels- samt kvartsfinal men var sedan tvungen att stå över semifinalen på grund av smärtor i ryggen. Sandra Näslund fanns på start med syfte att få ytterligare träning innan full comeback efter korsbandsskadan är planerad, vilket hon gjorde med bravur och kvalade som fyra men stod över dagens heat.

Anna Holmlund, fjolårsvinnare av den totala världscupen visade åter att hon finns med i världstoppen genom en andraplats, knappt slagen på målrakan av Marielle Thompson, Kanada.

Jätteskönt att äntligen vara igång och det såklart vinsten jag siktar på men idag blev jag slagen av Marielle på slutet. Det är svårt att bevaka sin position genom velodromsvängarna då jag måste täcka insidan vilket ger möjligheten för åkare bakom att ta en högre linje och samla fart ut ur svängen. Jag är nöjd med resultatet men längtar redan till nästa helg då vi kör dubbeltävling i Val Thoréns säger en glad men revanschsugen Anna Holmlund.

Victor Öhling Norberg kunde inte köra semifinalen på grund av ryggsmärtor efter en tung kompression i kvartsfinalen.

Det är alltid svårt att att stå över ett heat men Victor hade inget val på grund av smärtorna så då såg vi till att undersöka problemet direkt. Man vill inte påfresta ryggen mer utan det är bättre att se till att vara i form under kommande tävlingar i Frankrike och Italien meddelar Förbundskapten Eric Iljans.

Vi har ett grymt bra gäng som fortsätter visa våra konkurrenter att det blir tufft att möta oss i vinter avslutar Huvudtränare John Lindh.

Sverige ligger nu trea i nationscupen och får nu ett par dagars återhämtning och uppladdning inför nya tävlingar i Val Thoréns kommande helg med dubbla kval torsdag 10 december följt av dubbla finaler 11-12 december.

Kommande tävlingar:

2015

 • Dec 10-12                       World Cup Val Thoréns (FRA)

 • Dec 18-20                       World Cup Innichen (ITA)

2016

 • Jan 9-10                          World Cup Watles (ITA)

 • Jan 15-16                        World Cup La Plagne (FRA)

 • Jan 22-23                        World Cup Nakiska (CAN)

 • Jan 28-29                        SM-veckan Piteå (SWE)

 • Feb 5-6                            World Cup Arosa (SUI)

 • Feb 12-14                       World Cup Idre (SWE)

 • Feb 19-21                       World Cup Tegernsee (GER)

 • Feb 26-28                       World Cup PyeongChang (KOR)

 • Mar 11-13                      World Cup Finals Squaw Valley, CA (USA)

 • Mar 14                            World Cup Finals Megeve (FRA)

Joar Båtelson
Sportchef Skicross
joar.batelson@skidor.com
070-4840201

Tags:

Media

Media