Välkommen till underjorden – Citybanan öppnar sina tunnlar

Söndagen 13 maj klockan 11-15 inbjuds allmänheten att gå ner i Citybanans två enorma tunnlar under Centralens bangård och Södermalm. Besökarna får chansen att inspektera bergrummen, titta på mäktiga byggmaskiner och träffa byggledare som förklarar hur tunnlarna drivs.

– Vi ser detta som årets höjdpunkt, säger Citybanans informationschef Eva Rådmark Herrder. Vi påverkar dagligen många stockholmare med våra arbeten och nu får de möjligheten att se hur mycket vi har åstadkommit. Våra tidigare öppna arbetsplaster har varit oerhört välbesökta och uppskattade av alla – från barn till byggexperter.

Trafikverket ger en unik möjlighet att se tunnel och framtida station Stockholm City rakt under blå linjens tunnelbana. På Södermalm guidar byggledare i tunneln under Mariaberget och visar anslutningen till sänktunneln i Riddarfjärden. Uppe på arbetsplatsen har Trafikverket utställning, visar filmer, delar ut skyddsutrustning och bjuder på fika.

– Jag hoppas att så många som möjligt tar chansen och kommer på söndag. Det är en riktigt häftig upplevelse och blir ett kul minne när man om några år sitter i pendeltåg och susar förbi i samma tunnlar, säger Eva Rådmark Herrder.

Mer information om visningen finns på http://www.trafikverket.se/Privat/Projekt/Stockholm/Citybanan/Om-projektet/Citybanan-visar-sina-tunnlar/


För mer information:

Eva Rådmark Herrder

Informationschef Citybanan
070-762 30 80

Goran Dedovic
Informatör
070-762 52 21

Trafikverkets pressjour, 0771-311 500

Tags:

Media

Media