Mercedes-Benz hyvässä kasvuvauhdissa koko rintamalla

  • Mercedes-Benz on 12 prosentin kasvussa kevään jälkeen
  • Kuorma-autokysyntä vilkasta kesän kynnyksellä
  • Mercedes-Benz investoi 3 miljardia uuteen moottoriteknologiaan
  • Toukokuun taksimyynti roimassa kasvuvauhdissa
  • Uusi Mercedes-Benz myymälä avataan Kouvolassa
  • Mercedes-Benz on tehnyt tuotekehitystä Kiinassa 10 vuotta
  • Citan saatavana nyt myös automaattivaihteistolla
  • Roger Federer vauhdittaa V-sarjaa, Veho ja Jarkko Nieminen yhteistyössä
  • Mercedes-Benz on mukana kesän 2016 triathlon-tapahtumissa
  • Mercedes-Benz ja Vito ovat pakettiautokaupan 3. sijalla

Mercedes-Benz on 12 prosentin kasvussa kevään jälkeen 

Mercedes-Benz myi toukokuussa 467 uutta henkilöautoa, mikä toi 4,4 prosentin markkinaosuuden. Viiden kuukauden myynti on viime vuoden vastaavaa aikaa edellä 12,5 prosenttia, sillä uusia henkilöautoja on myyty yhteensä 2576 kappaletta (2015: 2290 kpl). Mercedesin kasvu on selvästi vauhdikkainta saksalaisten premium-automerkkien joukossa. Yritysmyynnin osuus oli 677 autoa, ja Mercedes-Benz oli maan 8. suosituin yritysautomerkki (+10,4 %). Toukokuun kysytyimpiä malleja kokonaismyynnissä olivat C-sarja (121 kpl), A-sarja (91 kpl) sekä E-sarja (66 kpl), jonka menekki lisääntyi vuoden takaisesta 61 prosenttia.

Kuorma-autokysyntä vilkasta kesän kynnyksellä

Mercedes-Benz on maan 3. suosituin kuorma-automerkki 263 auton myynnillään toukokuun loppuun mennessä. Kuorma-autokauppa on viiden kuukauden jälkeen 17,4 prosentin kasvussa. Toukokuussa autoja myytiin 71 kappaletta (+42 %). Kevyissä 3,5–6-tonnisissa kuorma-autoissa Sprinter oli edelleen vankka markkinajohtaja 30 auton menekillä (mo. 62,5 %), koko alkuvuoden menekin ollessa 96 autoa (mo. 52,5 %). Kooltaan 6–16-tonnisia kuorma-autoja myytiin neljässä kuukaudessa 27 (mo. 25 %) ja yli 16-tonnisia 139 (mo. 12,6 %). Linja-autoja on myyty tänä vuonna 43 kappaletta (mo. 33,9 %).

Mercedes-Benz investoi 3 miljardia uuteen moottoriteknologiaan

Mercedes-Benz tuo ensimmäisenä autonvalmistajana markkinoille uudet dieselmoottorit, jotka täyttävät tulossa olevat tiukimmat EU-päästömääräykset. Uutta moottoriperhettä hyödynnetään jatkossa koko Mercedes-Benzin henkilö- ja pakettiautomallistossa. Ensimmäinen näistä moottoreista on E-sarjassa debytoinut OM 654 –moottori. E 220 d –mallissa se tuottaa 143 kW/195 hv tehon keskikulutuksen ollessa 3,9 litraa/100 km ja CO2-päästöjen ainoastaan 102 g/km. Alhaisen kulutuksen lisäksi OM 654 –moottorin etuna ovat alhaiset typenoksidipäästöt. Dekran testeissä E 220 d tuotti NOx-yhdisteitä selvästi alle raja-arvon (80 mg/km). Moottori täyttää näin uuden RDE-päästötestin (Real Driving Emissions) vaatimukset jo yli vuotta ennen kuin testi on tarkoitus ottaa käyttöön syyskuussa 2017. Mercedes-Benz käytti uusien bensiini- ja dieselmoottorien tuotekehitykseen kaikkiaan 3 miljardia euroa.

Toukokuun taksimyynti roimassa kasvuvauhdissa

Mercedes-Benz on myynyt taksikäyttöön viiden kuukauden aikana 268 uutta Mercedes-Benziä, ja markkinaosuus on 29 prosenttia. Taksikauppa kävi vilkkaana toukokuussa 58 myydyllä autolla, mikä toi peräti 176 prosentin kasvun toukokuuhun 2015 verrattuna. E-sarja on tukevasti maan suosituin taksimalli 138 autolla (toukokuussa 26 kpl) ja 14,9 prosentin markkinaosuudella. Sprintereitä on tänä vuonna myyty takseiksi 60 (+17,6 %) ja Vitoja 35 (+106 %) kappaletta. Maan yhdeksän suosituimman taksiauton joukossa on kolme Mercedes-mallia.

Uusi Mercedes-Benz liike avataan Kouvolassa

Auto-Suni Oy:lle valmistui toukokuussa uudet toimitilat Kouvolan Korjalaan. Uusien tilojen sisäänajo on suoritettu ja uuden Mercedes-Benz myymälän avajaisia vietetään 11–12.6 2016. Uuden kiinteistön 2500 m2:n toiminnalliset ja tehokkaat tilat loistavalla sijainnilla vankistavat edelleen Auto-Sunin hyvää kehitystä Kouvolassa, jonka ansiosta Mercedes-Benz on ollut jo pitkään ollut suosituin premium-automerkki Kymenlaaksossa. Auto-Sunin uuden toimipisteen osoite on Alakyläntie 1, Kouvola.

Mercedes-Benz on tehnyt tuotekehitystä Kiinassa 10 vuotta

Mercedes-Benzin tutkimus- ja tuotekehitystyö Kiinassa käynnistyi vuonna 2006 yhtä aikaa E-sarjan paikallisen tuotannon aloituksen kanssa. Merkittävä virstapylväs saavutettiin marraskuussa 2014, kun paikallinen R&D-keskus avattiin Pekingissä. Keskus työllistää noin 500 insinööriä ja suunnittelijaa, joista 85 prosenttia on kiinalaisia. ”Kiinasta on tullut Mercedes-Benz-henkilöautojen suurin markkina-alue. Tunnustamme maan tärkeyden ja se heijastuu myös omassa tuotekehityksessämme, Kiinan markkinoista vastaava Daimlerin johtokunnan jäsen Hubertus Troska sanoo. Osana R&D-keskusta toimii myös Mercedes-Benz Advanced Design Studio, joka on alallaan yksi yhtiön nykyaikaisimmista muotoilukeskuksista. Daimler AG käyttää tuotekehitykseen vuosina 2016­–2017 maailmanlaajuisesti kaikkiaan 14,5 miljardia euroa.

Citan nyt myös automaattina

Citanin voi valita jatkossa myös automaattivaihteisena. Bensiinimoottorilla varustettu Citan 112 on saatavana 6-vaihteisena kaksoiskytkinautomaattina paketti- ja tila-autoon keskipitkään A2-malliin. 1,2-litraisessa moottorissa on tehoa 84 kW ja vääntöä 190 Nm. Ohitustilanteisiin moottori antaa 20 sekunnin ajan 15 Nm lisävääntöä vaihteilla 2-4. Autossa on vakiovarusteena mm. Euro VI -moottori ja BlueEFFICIENCY-paketti.

Roger Federer vauhdittaa V-sarjaa, Veho ja Jarkko Nieminen yhteistyössä

Yksi maailman tunnetuimmista tennisässistä ja kaksien kaksosten isä Roger Federer on mukana Mercedes-Benzin uudessa V-sarjan mainoskampanjassa. Federer nähdään V-sarjan tv- ja nettimainoksissa sekä perinteisissä lehti-ilmoituksissa Saksassa ja Sveitsissä alkukesän aikana. ” V-sarja on täydellinen perheauto Roger Federerin kaltaisille urheilullisille isille, jotka arvostavat väljiä tiloja, turvallisuutta ja tyylikästä muotoilua”, Mercedes-Benz Vansin markkinointijohtaja Nicolai Berger sanoo. Suomessa Mercedes-Benz-henkilöautojen ja Jarkko Nieminen Tennis Academyn yhteistyön tuloksena on perustettu Team Mercedes, jossa on mukana neljä suomalaista tenniksen 17­–20-vuotiasta lajinhuippulupausta: Patrik Niklas-Salminen, Eero Vasa, Patrick Kaukovalta ja Emil Ruusuvuori. ”Veho ja Mercedes-Benz haluavat olla aktiivisesti tukemassa työtä, jolla varmistetaan suomalaisen tenniksen näkyvyys kansainvälisillä huippukentillä myös tulevaisuudessa”, Mercedes-Benz henkilöautojen markkinointipäällikkö Kasper Jansson sanoo.

Mercedes-Benz on mukana kesän 2016 triathlon-tapahtumissa

Mercedes-Benz tekee triathlon-yhteistyötä tänä kesänä neljällä eri paikkakunnalla ja yhteensä viidessä eri tapahtumassa. Tapahtumasarjan alkupamaus nähdään Vantaan Kuusijärvellä 5.6.2016. Seuraavat kilpailut käydään vielä kesäkuussa Kirkkonummen Långvikissa, heinäkuussa Helsingin Hietaniemessä sekä elokuussa Turussa ja Helsingin keskustassa. Kaikkien tapahtumien takana ja kannustavien perheiden ilona nähdään autoteollisuuden moniottelija Mercedes-Benz V-sarja sekä Suomessa valmistettu A-sarja. Lisätietoa: www.mercedes-benz.fi/triathlon 

Mercedes-Benz ja Vito ovat pakettiautokaupan 3. sijalla 

Mercedes-Benz oli edelleen toukokuussa maan 3. suosituin pakettiautomerkki. Pääasiassa uutta Vitoa ja Sprinteriä myytiin kuukaudessa 96 kappaletta, joka toi 9 prosentin markkinaosuuden. Alkuvuoden aikana on myyty yhteensä 713 pakettiautoa, joten markkinaosuus on 13 prosenttia ja kasvuprosentti viime vuodesta 15,2. Vito on maan 3. suosituin pakettiautomalli 486 kappaleen menekillä ja 8,9 prosentin markkinaosuudella (+ 8 %). Sprinter on sijalla 8 jo 181 myydyllä autolla. Sprinterin kysyntä on 27,5 prosentin kasvuvauhdissa.

Tiedotteeseen liittyviä lisätietoja: 

Veho-konsernin media-arkisto, tiedotteet ja pienet kuvat löytyvät osoitteesta http://news.cision.com/fi/veho-oy-ab 

Lisätietoja myös www.veho.fi ja www.mercedes-benz.fi ja http://media.daimler.com/.

Isot kuvat tehtaan sivuilta http://media.daimler.com/ 

Lisätietoja:

Pekka Koski, Veho Henkilöautot, lehdistöpäällikkö, puh. 0400 210 490

Pekka Koski, lehdistöpäällikkö, Veho Henkilöautot, pekka.koski@veho.fi, 0400-210490

Subscribe

Documents & Links