Hyundain vauhti kiihtyy Suomen MM-rallissa

Suomen MM-ralli starttaa Jyväskylässä huomenna. Hyundai esittelee rallin yhteydessä täysin uuden Hyundai IONIQ hybrid –mallin, uuden Hyundai i20 Active –mallin ja esillä on myös uudistunut Hyundai Santa Fe. Hyundailla on ollut kaikkien aikojen paras alkuvuosi Euroopassa. Alkuvuonna 2016 Hyundain myynti Euroopassa kohosi ennätyslukemiin, 261 586 myytyyn autoon. Edellisvuoteen verrattuna Hyundain myynti kasvoi 10,2 prosenttia. Myös Suomessa Hyundain myyntilukemat ovat olleet alkuvuoden ajan nousussa ja kasvua viime vuoteen on ollut 18,3 %. Suomessa suosituin Hyundai-malli on myös rallin pikataipaleilla esiintyvä i20.

Täysin uusi IONIQ-mallisto

Hyundai IONIQ on maailman ensimmäinen kolme sähköistä voimalinjaa tarjoava automallisto. Hyundai esittelee IONIQ-mallistolla uuden lähestymistavan, jossa tinkimätön design ja ajokokemus yhdistyvät innovatiivisiin teknologioihin. Jyväskylässä ennakkoesittelyssä olevat IONIQ hybrid -mallit tulevat markkinoille uudella Kappa 1.6 GDI –suorasuihkutus bensiinimoottorilla. Moottori on räätälöity toimimaan hybrid-malleissa yhdessä pehmeästi vaihtavan kuusinopeuksisen kaksoiskytkinvaihteiston kanssa. Sähkömoottori mahdollistaa myös puhtaasti sähköllä ajamisen ja tarjoaa kuljettajan käyttöön heti moottorin koko vääntöalueen.

IONIQ hybrid-mallin sähkömoottori tuottaa tehoa 32 kW (43,5 hv) ja vääntöä 170 Nm. Voimansa moottori saa takaistuinten alle sijoitetuista 1,56 kWh litium-ioni-polymeeri –akuista. Yhdessä 1.6 GDI-bensiinimoottorin kanssa se tarjoaa maksimitehon 103,6 kW (141 hv) ja 265 Nm:n väännön. Auto kiihtyy 185 km:n huippunopeuteen, ja yhdistetty CO2-päästö on 79 g/km. IONIQ Hybrid-mallin polttoaineenkulutus on vain 3,4 litraa / 100km.

IONIQ on jo voittanut virtaviivaisella muotoilullaan arvostetun ja himoitun vuoden 2016 Red Dot –muotoilupalkinnon. Malli on jo kuudes Hyundai, joka on saanut Red Dot -palkinnon kolmen viimeisen vuoden aikana. Hyundai tarjoaa IONIQ-mallille koko autoteollisuuden parhaan takuun, 5 vuotta ilman kilometrirajaa, sekä lisäksi korkeajänniteakuille 8 vuoden / 200.000 kilometrin takuun.

IONIQ-malliston ennakkomyynti käynnistyy Suomessa alkusyksystä. IONIQ hybrid ja IONIQ electric –mallit tulevat myyntiin ensimmäisenä syksyn aikana ja IONIQ plug-In 2017 alkuvuoden aikana.

Uusi ja monipuolinen i20 Active crossover 

Hyundai esittelee Jyväskylässä uuden i20 Activen, joka on kompakti crossover-malli elämäntyyliltään aktiivisille asiakkaille. i20 Active erottuu perinteisistä B-segmentin autoista näyttävän crossover-muotoilunsa ansiosta. Uutuusmalli perustuu avaraan ja mukavaan viisioviseen i20-malliin, mutta i20 Activen ulkoisista osista yli 50% on kuitenkin täysin uusia.

i20 Activen tunnusomainen crossover-ilme on saatu aikaan jousituksen säädöillä, joiden ansiosta sen maavara on 20 mm korkeampi kuin viisiovisessa i20:ssä. Myös kuljettajan istuin on entistä korkeammalla, joten autoon / autosta on helpompi nousta ja näkyvyys ohjaamosta on erinomainen. i20 Activen 1,0 litran turbomoottori tuottaa tehoa 73,6 kW (100 hv) ja on viritetty optimaalisen polttoainetalouden saavuttamiseksi. Turbon seurana on 5-vaihteinen manuaalivaihteisto. Toinen moottorivaihtoehto on automaattivaihteistolla varustettu 1,4-litrainen bensiinimoottori.

Uudistunut Santa Fe on hienostunut ja innovatiivinen katumaasturi

Hyundain uraauurtava iso SUV-malli Santa Fe on kokenut muotoilullisia uudistuksia ja saanut uusia, edistyneitä turvallisuus- ja mukavuusominaisuuksia. Suosittu katumaasturi on pisimpään Euroopassa myynnissä ollut Hyundain automalli. Santa Fe on muodostunut vuosien varrella ikoniseksi malliksi Hyundaille ja saavuttanut vankan maineen hienostuneena ja laadukkaana autona.

Uuden Santa Fen muotoilu pitää sisällään Hyundain uutta mallistoa yhdistäviä visuaalisia tekijöitä, kuten uudistuneen kuusikulmaisen etusäleikön. Tien päällä uuden Santa Fen näyttävyyttä lisäävät uudistettuihin etu- ja takapuskureihin integroidut uudenmalliset sumuvalot sekä LED-päiväajovalot.

Santa Fen sisätilat ovat hienostuneet ja viihtyisät. Mittariston sekä tietoviihde- ja navigointijärjestelmän parannukset tukevat käsitystä teknisesti edistyneestä autosta. Tyyli ja toiminnallisuus ovat Santa Fen ohjaamossa täydellisessä tasapainossa. Uudet materiaalit ja värit vahvistavat sitä premium-vaikutelmaa, joka on jo muodostunut Hyundain lippulaivamallin tavaramerkiksi.

Uuden Santa Fen optimoitu moottori- ja vaihteistotarjonta on sama kuin kolmannen sukupolven mallissa, mutta moottori on säädetty tiukkoja Euro6-päästövaatimuksia vastaavaksi. Tehokas 2,2-litrainen CRDi-dieselmoottori tuottaa nyt tehoa 200 hv ja vääntöä 440 Nm.

Hyundai Motor Finland Oy
Kellokukantie 2, 01300 Vantaa

PR & Viestintäpäällikkö Sami Takaneva
puh: 050 3800 758
email: sami.takaneva@hyundai.fi

2001 perustettu Hyundai Motor Finland on osa Bassadone Automotive Nordicia. Koko Hyundai-henkilöautomallistolla on viiden vuoden takuu ilman kilometrirajoitusta. Takuu sisältää myös tieturvan sekä määräaikaishuoltojen välillä tehtävät kausitarkistukset.

Kuvat sekä videomateriaalit saatavilla osoitteista: hyundai.news / news.cision.com/fi/hyundai-motor-finland

Seuraa Hyundaita sosiaalisessa mediassa: Facebook: facebook.com/hyundaifinland / Twitter @HyundaiEurope / Instagram @HyundaiEurope.

Tiedotteen kuvat: Jefferey Van Der Vaart (IONIQ), Jan Mauritz (Santa Fe & i20 Active)