Overfør penger uten kodebrikke

DNB er første bank med overføring av penger uten kodebrikke. - Nå blir det langt enklere å overføre penger til barn som trenger busspenger, venner som har lagt ut for konsertbilletten eller betale for småkjøp på finn.no, sier konserndirektør, Trond Bentestuen i DNB.

Det har allerede vært mulig å overføre penger kjapt og enkelt til forhåndsregistrerte kontonummer i mange år. Familie- og vennebetalingen har vært svært godt likt av kundene våre, og «Max 500» er en videreutvikling av denne tjenesten.

- Vi ser at nesten ingen bruker kontanter lengre, men vi har alle fortsatt behov for å overføre mindre beløp til venner og kjente fra tid til annen. Derfor har vi tilpasset oss kundenes bruksmønster. Vi har lagt stor vekt på at tjenesten skal være like enkel i bruk som det ville vært å ta opp lommeboka å gi en 200-lapp, sier Bentestuen.

Tjenesten «Max 500» er tilgjengelig i appen og på SMS. For å bruke tjenesten må du være over 15 år. ”Max 500” aktiveres av kunden selv i nettbank (huk av under SMS-tjenester) eller settes opp i kundeservice. Kunden trenger ikke å forhåndsregistrere betalingsmottakere. Det vil føre til at kundene vil bli langt friere i hvem de kan overføre penger til. Beløpsbegrensningen er maks kr 500 per betaling, og maks kr 500 per betalingsmottaker per døgn. I tillegg er det en beløpsbegrensning på maks. kr 10.000 - per måned via denne tjenesten.

- Vi tror dette vil bli en genial løsning for folk som trenger å overføre småbeløp. Her trengs det ingen kodebrikke, og det eneste man trenger å gjøre er å taste inn beløp og kontonummer. Tjenesten vil nok bli mye brukt mellom venner som låner penger av hverandre og i familier der lommepenger deles ut. Jeg gleder meg også til at nå vil jeg alltid å kunne bidra når bøssebærerene kommer, selv om jeg ikke har kontanter, da sender jeg bare en sms til organisasjonens kontonummer også har jeg til og med dokumentasjon for innbetalingen til skatteoppgjøret - genialt, sier Bentestuen begeistret.

Sikkerhet

Det er gjort en grundig risikoanalyse av denne tjenesten, og det er også bakgrunnen for at det er lagt inn begrensninger. Alle transaksjoner som gjennomføres er sporbar til mottakers kontonummer og kommer opp som en vanlig overføring på alle kontooversikter og utskrifter. Er man uheldig og mister mobilen kan man avslutte tjenesten i nettbank eller på kundeservice, og teleoperatøren kan sperre SIMkortet. Vi vet at de aller fleste nordmenn i dag oppdager at de mister mobilen mange timer før de oppdager at lommeboken er borte, så dette er nok også ett bidrag til økt mulighet for kontroll og sikkerhet for de aller fleste.

Oppdater DNB appen for iPhone og Android for rask og enkel tilgang til tjenesten.

Kontakt:
Vidar Korsberg Dalsbø, tlf 99380389
Kommunikasjonsrådgiver

Abonneren

Media

Media