Ny milepæl for sygehusprojektet Nya Karolinska Solna og for Coor

Endnu en etape er nået i sygehusprojektet Nya Karolinska Solna i Stockholm ved, at den tekniske del af byggeriet nu er færdiggjort. Dette er også en milepæl for Coor Service Management, som nu overtager ansvaret for driften af bygningen og alle de tekniske systemer.

Den tekniske byggedel blev udført af Skanska og overdrages nu til Stockholms läns landsting. Denne del af byggeriet har at gøre med sygehusets energi, elektricitet og medicinske gasser. Byggeriet indeholder mange smarte løsninger og teknikker, som medvirker til, at det nybyggede universitetssygehus overholder de høje krav, som stilles inden for driftssikkerhed, bæredygtighed og patientsikkerhed.

Det nye universitetssygehus tages i brug mellem år 2016 og 2018,og bliver på i alt 330.000 kvm.

‒ Det føles fantastisk, at vi nu endelig har overtaget driften for alvor. Nya Karolinska Solna bliver et af verdens mest energieffektive, bæredygtige og driftssikre sygehuse, hvilket stiller store krav til systemerne og logistikken. Vi har de seneste par måneder forberedt os ved at teste og prøvekøre teknikkerne og systemerne, og nu går vi i gang med trimning og finjustering, fortæller Magnus Wikström, driftsdirektør, Coor Service Management.

Den tekniske byggedel er et vigtigt knudepunkt for sygehuset. Herfra distribueres fx vand, varme, køling, medicinske gasser og elektricitet til alle sygehusets bygninger. Størstedelen af energien til varme og køling produceres via pumper, som er tilsluttet et underjordisk lager. Denne form for energiløsning er foretaget for at sænke energiomkostninger og opnå minimal spild i distributionen.

Mere information, pressebilleder m.v. findes på www.coor.dk og på www.nyakarolinskasolna.se

For yderligere information, venligst kontakt:

Fredrik Sandberg, Kontraktschef, Coor Service Management
+46 8 553 952 75 / fredrik.sandberg@coor.com

 

Tags:

Abonner

Multimedia

Multimedia

Dokumenter og linker