Gjensidige Forsikring køber Mølholm Forsikring af PFA Pension

Gjensidige har indgået en aftale med PFA om at købe Mølholm Forsikring. Både PFA og Gjensidige er meget tilfredse med aftalen og indgår den begge med afsæt i strategiske prioriteringer.

PFA har siden sommeren 2016 videreudviklet sin strategi på sundheds- og forsikringsområdet, og vil med salget af Mølholm Forsikring fremover fokusere på at udbyde forsikringsydelser sammen med firmapensionsordninger. PFA skærper dermed sit fokus på det samlede sundheds- og forsikringsarbejde med sine firmakunder.

Koncerndirektør i PFA og bestyrelsesformand i Mølholm Forsikring, Jon Johnsen siger:
- Vi er meget tilfredse med salget af Mølholm Forsikring. Fremover vil PFA se forebyggelse, behandling og forsikringsydelser endnu mere i en sammenhæng, når vi arbejder sammen med vores firmakunder om deres ordninger hos os. Derfor sælger vi nu Mølholm Forsikring, så vi kan fokusere målrettet på dette arbejde.

Han uddyber:
- PFA har siden købet i 2013 været tilfredse ejere af Mølholm Forsikring, og ejerskabet har været en god investering for os. Samtidig har vi i forhold til PFA’s egne sundhedsydelser gennem årene kunnet drage nytte af at dele erfaringer med Mølholm Forsikring. Det har været positivt for PFA.

Mølholm Forsikring har været ejet af PFA siden 2013 og har opnået en markant omsætningsstigning fra 313 mio. danske kr. i 2013 til 404 mio. danske kr. i 2016. PFA sælger således en virksomhed i vækst.

Gjensidige ser frem til at overtage Mølholm Forsikring, idet opkøbet sker ud fra nogle klare strategiske overvejelser.
- Teknologi, demografi og kundeadfærd har indflydelse på Gjensidiges fremtidige strategi, hvilket betyder, at vi ønsker strategisk vækst inden for sundhedsområdet. Vi er meget tilfredse med at kunne indtage en fremtrædende rolle i Danmark med købet af Mølholm Forsikring, siger koncernchef Helge Leiro Baastad.

Med opkøbet bliver Gjensidige den førende udbyder af sundhedsforsikringer i et marked, der vokser år for år.
- Vi er meget opmærksomme på, at vi med opkøbet får en unik position, der også styrker os på erhvervsmarkedet, hvor vi i disse år oplever et stort behov for at nytænke og forudse vores kunders ændrede behov, som kan opstå på helt nye områder. Derfor er det også vigtigt for os, at vi står stærkt på sundhedsforsikringsområdet, som er et marked i vækst, og hvor vi med Gjensidiges nordiske erfaringer håber at kunne tilføre endnu mere værdi til vores kunder,” siger Kim Rud- Petersen, som er koncerndirektør for Nordic i Gjensidige.

Mølholm Forsikring har 75 ansatte. Selskabet har en god lønsomhed, og der er mulighed for synergier med Gjensidiges øvrige virksomhed. Selskabet vil blive en del af Nordic i Gjensidige, som ledes fra Danmark.

Salget er betinget af godkendelse fra det danske og norske Finanstilsyn samt konkurrencemyndighederne og forventes gennemført i marts 2017. Parterne har aftalt ikke at offentliggøre prisen.

For yderligere oplysninger kontakt
PFA: Kommunikationsdirektør Mikkel Friis-Thomsen, 29 12 36 64 eller mft@pfa.dk
Gjensidige: Kommunikationschef Trine Andrup, 27 52 51 06 eller tran@gjensidige.dk

Om oss

Gjensidige er et ledende nordisk skadeforsikringsselskap som er bygget av kunder, for kunder. Konsernet er notert ved Oslo Børs. I mer enn 200 år har vi ansatt ildsjeler som arbeider for å sikre kunders liv, helse og verdier. Vi har om lag 3.900 medarbeidere og tilbyr skadeforsikring i Norge, Danmark, Sverige og Baltikum.I Norge tilbys også bank, pensjon og sparing. Driftsinntektene var 26 milliarder kroner i 2018, mens forvaltningskapitalen utgjorde 157 milliarder kroner

Abonner