Pressinbjudan: Möt Beppe Singer på Skolforum

Den 27-28 oktober går Skolforum 2014 av stapeln på Stockholmsmässan i Älvsjö. Lärare, pedagoger och skolledare samlas under två dagar för att delta i seminarier och diskussioner om skolutveckling.Vi på Gothia Fortbildning kommer att finnas på plats i utställningen och tar under måndagen (27/10) med oss vår författare Benjamin ”Beppe” Singer, som är aktuell med de nya böckerna Labba i skolan och Labba i förskolan.
Beppe är känd från bland annat Hjärnkontoret och har inspirerat hundratusentals barn och unga genom sina tv-program om naturvetenskap och experiment. Han kommer att ta med sig ingredienser och utrustning från sitt eget kök till Skolforum och utföra några experiment på scen.I böckerna delar Beppe med sig av sina favoritexperiment inom fysik, kemi, matematik, biologi och teknik.
Experiment som är spännande, pedagogiska, häpnadsväckande och roliga – både för elever och pedagoger. De är kopplade till läroplanen för år 4–6 i grundskolan och till läroplanen för förskolan. – I läroplanerna för grundskolan och förskolan finns tjusiga begrepp som ”kemiska processer” och ”fysikaliska fenomen”. Det kan verka som att kraven på pedagogerna inom de naturvetenskapliga ämnena är stora, men jag menar att det faktiskt inte behöver vara läskigt, jobbigt eller svårt, utan tvärtom riktigt enkelt, roligt och fantasifullt – både för pedagogerna och barnen, säger Beppe.Varken specialutrustning eller förkunskaper krävs och det finns inga riskmoment.
 
– Vem som helst kan experimentera i verksamheten, eller i hemmet, om man som förälder vill experimentera tillsammans med sitt barn. Det mesta du behöver finns i ditt eget kök.

Måndag 27 oktober på Skolforum, Stockholmsmässan i Älvsjö12.00–12.20 Beppe visar experiment på Orangea scenen13.00–14.00 Beppe signerar böcker i Gothia Fortbildnings monter (A14:31)

Du är även välkommen att boka tid för intervju med Beppe.

Presskontakt

För recensionsexemplar, bokning av intervju eller andra frågor, kontakta:
Nathalie Parkvall, PR-ansvarig: nathalie.parkvall@gothiafortbildning.se, 08-462 26 77.

Tags:

Abonner

Multimedia

Multimedia