Träning på resan viktigt för 80 procent av unga semesterresenärer - millennials skippar strand och fest för träning

  • Welfie hellre än selfie: Unga resenärer är mer intresserade av att lägga ut en bild från träningen, Welfie, än en snygg baddräktsbild från stranden
  • Fitfluencers: Mer än hälften, 59 procent, av resenärer under 35 menar att influencers som tränar, fitfluencers, är den främsta inspirationen för att träna på semestern  
  • Fitness framför mat: Hotellens möjligheter att erbjuda träning och fitness är en viktig faktor i valet av resa, 34 procent anger detta jämfört med 27 procent för bra restauranger och 9 procent för utelivet

Hotels.com presenterar en ny undersökning, som avslöjar att unga resenärer sätter träning  och fitness högt på agendan under semesterresean. De skippar strand och fest och tränar istället på gymmet. Selfies ersätts med Welfies – bilder från gymmet istället för bilder från stranden. Resultaten från undersökningen Activacations visar att hela 80 procent av de mellan 18 och 35 år nu anser att hålla formen är det viktigaste på semesterresan.

Undersökningen visar också att trenden drivs av influencers som kombinerar sol, bad och sport på resan. På sociala medier vill de unga resenärerna hellre lägga upp en workout selfie, 16 procent, snarare än en selfie i baddräkt från stranden, 10 procent.  

Millennials på resa söker generellt efter mer annorlunda upplevelser och vill också träffa nya människor. Hela 27 procent tränar för att  få nya bekantskaper, 32 procent vill upptäcka nya platser för nya perspektiv. Unika minnen anges av 42 procent av resenärerna och de vill också visa på sociala medier att de får ut det mesta av sin resa, 29 procent.  

Många resenärer är beredda att avstå från riktigt exklusiv mat, 42 procent, avkoppling 38 procent, sightseeing 32 procent, och till och med alkohol, 24 procent, för att hålla formen på resan. Träning och fitness är en naturlig del i reseupplevelsen och kraven på hotellens utbud ökar. På önskelistan finns toppmodern träningsutrustning, 26 procent, personlig tränare 20 procent och hälsosam mat på menyn, 25 procent.

Män och kvinnor har olika aktiviteter på önskelistan. Män vill vara mer fysiska och söker cross-fit träning, 12 procent, boot-camp på stranden, 12 procent och wakeboard, 16 procent. Kvinnorna söker ofta efter mer holistiska alternativ med meditation, yoga och tai chi i topp. De fem aktiviteter som man helst vill pröva är:  

  • Styrke- och kroppsträning 69 procent
  • Bergsklättring och vandring 46 procent
  • Personlig tränare 34 procent
  • Högintensiv simning, HIIT 26 procent
  • Yoga 25 procent

Isabelle Pinson från Hotels.com kommenterar: “Vi är glada att fler och fler ser sport och träning som ett sätt att få ut mer av resan. Det har skett en stor förändring i vad vi prioriterar på resan och de unga visar vägen till mer givande semestrar. Träningsmöjligheterna är idag så viktiga att millennials väljer hotell utifrån möjligheterna att hålla sig i form.”

Några topphotell för de som vill hålla sig i form:

Rosewood London, London

Rosewood har en Fitness Suite med en modern design och den senaste gymutrustningen från Technogym. Sviten har två rum och har allt som krävs för att hålla sig i form under resan. Rosewood London har fem stjärnor och priserna ligger på 4642 NOK per rum och natt.

Westin Verasa Napa, Kalifornien 

På Westin Verasa Napa får gästerna tillgång  till skor och kläder och den som vill ge sig ut och springa kan få sällskap av en concierge. Gymmet och poolen har allt man kan önska sig i träningsväg. I restaurangen finns särskilda menyer för att äta hälsosamt. Westin Verasa Napa kostar från 2699 NOK per rum och natt.

1711 Ti Sana Detox Retreat & Spa, Milano

Ett italienskt hälsohotell, perfekt för detox, hålla vikten och hitta den rätta livsstilen. Det finns ett stort utbud av aktiviteter och en bred approach till välbefinnande. Gästerna kan få skräddarsydda program och äta veganmat, samt få holistisk terapi. 1711 Ti Sana Detox Retreat & Spa kostar från 1409 NOK per rum och natt.

 

Park Hyatt Tokyo, Tokyo

Den perfekta platsen för en Welfie! Gymmet ligger 47:e våningen med utsikt över staden och Fuji. Det finns personliga tränare som skräddarsyr träningsprogram för gästerna. Och  missa inte poolen på hotellet, också den med makalös utsikt. Park Hyatt Tokyo kostar från 4356 NOK per rum och natt.

 

För mer information, kontakta sophie.jansson@cohnwolfe.com

Om undersökningen:

*Undersökning med 8400 respondenter från 28 länder däribland Sverige. Undersökningen genomfördes av OnePoll mellan den 31 mars och 21 juni 2017. Alla siffror i texten kommer från de globala siffrorna.
Prices quoted include taxes and fees and are subject to availability at the time of booking

Om Hotels.com:

Hotels.com L.P. driver Hotels.com, en ledande webbsida för hotellbokningar med hundratusentals hotell, från internationella kedjor och all-inclusive-resorter till lokala favoriter och bed & breakfast, tillsammans med all information som behövs för att boka en härlig vistelse. Kunder får tillgång till direkta besparingar med hemliga priser i appen och medlemmar i Hotels.com Rewards kan samla och lösa in bonusnätter*** på tusentals hotell världen över. Hotels.com Concierge för iPhone är som att ha en lokal expert i fickan, och ger snabb tillgång till tjänster som transport, matleverans, restaurangbokningar och aktiviteter.

© 2017 Hotels.com, LP.  Med ensamrätt.  Hotels.com och logotypen för Hotels.com är varumärken tillhörande Hotels.com, LP.  Alla andra varumärken tillhör respektive ägare.  

Abonner

Multimedia

Multimedia

Dokumenter og linker