If säljer sin andel i Gard Marine & Energy

If Skadeförsäkring har sålt sin andel på 42,1 procent i Gard Marine & Energy Ltd till Gard P&I Ltd. Försäljningspriset är USD 76,4 miljoner, vilket är i linje med det bokförda värdet. Affärens påverkan på Ifs resultaträkning är begränsad. Inlösen av Ifs lämnade förlagslån motsvarar USD 15 miljoner.

Gard Marine & Energy Ltd, som ägts gemensamt av If och Assuranceforeningen Gard, etablerades i januari 2004 i samband med att Ifs verksamhet renodlades och affärsområdet Sjö och energi såldes. Genom försäljningen eliminerades försäkringsrisken inom sjö- och energisegmentet. Gard Marine & Energy har därefter ingått som en finansiell investering i Ifs aktieportfölj. Avsikten har varit att successivt minska innehavet. - Det är med tillfredställelse jag konstaterar att vi har nått en överenskommelse snabbare än vad vi ursprungligen planerat. Försäljningen frigör kapital och gör det möjligt för oss att ytterligare koncentrera oss på vår kärnaffär. Jag är övertygad om att affären är bra för verksamheten i Gard Marine & Energy. Gard P&I är en ägare med en omfattande expertis inom marinområdet, säger Torbjörn Magnusson, koncernchef i If.

Om oss

If forsikrer alt som betyr noe i livet: mennesker, dyr, boliger, biler og mye mer. Vi hjelper også bedrifter slik at de kan fungere som normalt selv om de skulle få en skade. Takket være våre 6 800 dyktige medarbeidere kan 3,6 millioner kunder i Norden og Baltikum føle seg trygge på at de vil få den hjelpen de trenger - hvis noe skulle skje.