Kungsbrohuset tog hem tredjepriset på Prime Property Award

Det blev Kungsbrohuset som tog hem tredjepriset för Prime Property Award på hållbarhetskonferensen i München den 9 oktober. Tävlingen är fastighetsbranschens motsvarighet till Oscarsgalan. 160 fastigheter från 19 länder tävlade om priset.

Union Investment arrangerar konferensen Expo Real och tävlingen Prime Property Award som genomförs vartannat år. Syftet är att uppmärksamma europeiska fastighetsprojekt som kombinerar kommersiell framgång med sociokulturella och ekologisk hållbarhet på ett föredömligt sätt.

- Vi är naturligtvis mycket stolta att ta emot detta pris. Utvecklingen av Kungsbrohuset är ett mycket bra exempel på att det är så mycket mer än byggnadsmaterial och installationskrav som tillför värden till en hållbar utveckling, säger Kerstin Gillsbro, vd för Jernhusen.

Under konferensen är det många organisationer, föreningar och investerare som söker efter rätt koncept där hållbarhet redan framgångsrikt omsätts i praktiken. Prime Property Award presenterar de bästa metoderna samt presenterar flera exempel på framtidsinriktade investeringar till en bredare publik.

Kungsbrohuset utvecklades av Jernhusen som ägde fastigheten fram till juli i år då den såldes till Folksam

- Vi engagerar oss i det som våra kunder bryr sig om. Hållbar utveckling är en sådan fråga och ett av skälen till vårt köp av Kungsbrohuset. Utmärkelsen i Prime Property Awards är kvitto på att Kungsbrohuset är en av Sveriges mest moderna byggnader både avseende miljöprofil som tekniska lösningar, säger Torbjörn Wiberg, chef för Folksam Fastigheter.

Utvecklingen av Kungsbrohuset har gjorts i samarbete med Strategisk Arkitektur.

För mer information:
Cecilia Granath, Pressansvarig Jernhusen, tel: 08-410 626 21
Torbjörn Wiberg, Chef Folksam Fastigheter, tel 0706-89 20 16 

<p><em>Jernhusen utvecklar, förvaltar och äger ett fastighetsbestånd av stationer, stationsområden, underhållsdepåer och godsterminaler längs den svenska järnvägen. Jernhusen ägs av svenska staten och har cirka 262 medarbetare. Huvudkontoret ligger i Stockholm. Fastighetsbeståndet uppgår till 251 fastigheter med ett totalt marknadsvärde på 11,5 miljarder kronor.</em></p>

Tags:

Abonner

Multimedia

Multimedia