Möt Krakow i Oslo

Krakow är en av Polens viktigaste turist- och kulturcenter och ett av landets nav för internationella möten. Staden och det omkringliggande området, Małopolska, presenterar sig själv för konferens- och evenemangsköpare i Oslo den 31 oktober på Grand Hotel tillsammans med en delegation av representanter från mötesindustrin.

Den historiska staden Krakow, en gång Polens huvudstad, har som mål att bli en första klassens mötesdestination. Affärsturism resulterade förra året i cirka 9 000 möten med omkring 350 000 deltagare.

Staden erbjuder anläggningar som sträcker sig från den traditionella gamla staden, på UNESCOS kulturarvslista, och med anor från 1200-talet, till det hypermoderna kongresscentret ICE (International Conferencing and Entertainment). Kongresscentret är designat av välrenommerade arkitekter med en mosaikfasad av keramik och granit.

ICE beräknas öppna under 2014 och kommer att rymma upp till 2 000 personer för evenemang och uppträdanden.

Genom projektet ”Promotion of Business Tourism in Foreign Markets” anordnas två evenemang för mötesindustrin i Skandinavien, ett i Stockholm och ett i Oslo. Representanter från Krakows Convention Bureau, företrädare för regionen Małopolska, ICE Congress Centre, samt fyra Krakow-baserade företag: Intercrac, Jordan, Haxel, och DMC Poland kommer att delta.

Kulturarvet är Krakows största attraktion. Aktiviteter för konferensgrupper inkluderar besök på stadens över 40 konstmuseer, besök i saltgruvan, shopping och kulinariska upplevelser på någon av Krakows 400 restauranger som sträcker sig från Michelin-stjärnkrogar till mer traditionella.

För de som är ute efter en aktiv konferensupplevelse finns klättring och vandringar i Tatrabergen. Det omgivande Małopolska är fyllt av historia med renässansbyar och slott i vacker skog- och bergslandskap.

För att möta behoven för affärsturism graderar Krakow kontinuerligt upp sin infrastruktur. Det finns över 134 hotell med över 8000 rum, bland annat tio femstjärniga hotell och 26 fyrstjärniga. Staden har även uppmärksammats av EU-kommissionen för att vara speciellt handikappsvänlig och är nominerad som finalist i Access City Awards.

European Tourism Forum och ECM Summer School (European Cities Marketing), är två exempel på internationella kongresser som hölls i Krakow förra året.

Presentationen följs av en workshop och lunch. Deltagare har chans att vinna en helg i Krakow.

Copyright alla bilder: Municipality of Krakow, fotograf Wiesław Majka

Datum och platser för möten:

30 oktober i Stockholm, på Grand Hotel, New York Room, kl 10.00 – 14.00, inklusive lunch.

31 oktober i Oslo, på Grand Hotel, Hambro Room, kl. 10.00 – 14.00, inklusive lunch.

För mer information: Wioletta Wolak, Krakow Convention Bureau, Wioletta.Wolak@um.krakow.pl, tel: +48 12 616 60 53

För pressfrågor och anmälan: Helen Crowe Blomgren, Informedia Communications, +46 70 840 31 75 Helen@informedia.se.

Om Krakow

Krakow är en av Polens största städer, med en befolkning på cirka 800 000. Det är ett universitetscenter med över 212 000 studerande, och har ett av världens äldsta universitet, Jagiellonian, som grundades 1364. Staden har en spännande blandning av gammalt och nytt. I den gamla staden finns ett av Europas största marknadstorg med anor från medeltiden. Cirka 9 000 kongresser, konferenser och andra möten arrangeras varje år i 170 olika anläggningar. Läs mer: www.conventionkrakow.pl

Tags:

Multimedia

Multimedia

Dokumenter og linker