TRAMMS vinner prestigefyllt guld

Acreo leder det europeiska forskningsprojektet TRAMMS (Traffic measurements and Models in Multi-service Networks) som avslutas nu i vår. Projektet har utvalts till vinnare av utmärkelsen Celtic gold award 2009. Beslutet har fattas av Celtic core group, som består av 13 av de största aktörerna inom europeisk telekom.

Utmärkelsen grundas i de mycket positiva resultaten från projektutvärderingarna vid projektets halvtid och avslut. Även projektets påverkan på nya och förbättrade produkter, nya affärsmöjligheter och nya jobb bedömdes vid omröstningen som genomfördes av Celtic core group.

Överlämningen av utmärkelsen genomfördes vid årliga Celtic event i Valencia den 13 april.

TRAMMS-projektet har löpt mellan 2007 – 2009, och är ett EU-projekt inom det så kallade Celtic-samarbetet. Projektet har 11 partners i tre länder och det koordineras av Acreo. Andra svenska partners är Ericsson, Lunds Tekniska Högskola och Procera Networks. Den svenska delen av projektet delfinansieras av VINNOVA.

- TRAMMS har på ett framgångsrikt sätt bidragit till att främja Sveriges ledande position som Internetnation, säger Carl Wickman vid VINNOVA.

TRAMMS-projektet har åstadkommit många viktiga resultat, och några av de viktigaste är:

  • Påverkan på 7 produktlinjer i 5 företag (i Spanien och Sverige)
  • Produkterna möjliggör komplett monitorering av trafik, kvalitetsparametrar, tillgänglig bandbredd och BGP
  • Analyserat mer än 3000 TB IP-data från produktionsnät under 2007-2009
  • Mer än 20 vetenskapliga publikationer och konferenspresentationer

Ett seminarium som är öppet för allmänheten, kommer att hållas i Kista den 23 april, där resultaten från TRAMMS presenteras. Mer information och registrering: www.acreo.se/tramms-seminar

Kontakt:
Andreas Aurelius, Projektkoordinator
Tel: 08-632 78 02, e-post: andreas.aurelius@acreo.se
projects.celtic-initiative.org/tramms/  

Om Celtic
Celtic (Cooperation for a sustained European Leadership in Telecommunications) är ett Eureka-kluster inriktat på telekommunikation.
www.celtic-initiative.org

Tags:

Abonner