Jean Paul Wall får SKAP-stipendium

Jean-Paul Wall, en av mottagarna av stipendium vid SKAP:s vårfest 2014. Foto: Petter Karlberg.

Musikskaparen Jean-Paul Wall tar måndagen den 26 maj emot stipendium från SKAP – Sveriges kompositörer och textförfattare.

Musikens betydelse för tv- och filmproduktioner kan inte underskattas. Få är de svenskar som inte känner igen musiken i ”Uppdrag Granskning” eller SVT Dramas vinjett – båda komponerade av Jean-Paul Wall.

– Det känns mycket bra att få detta erkännande för mitt arbete. Mitt mål är alltid att stödja historier och budskap med min musik, säger Jean-Paul Wall.

Varje år delar SKAP ut ett trettiotal priser och stipendier till svenska musikskapare. Ett tiotal av dessa delas ut vid SKAP:s vårfest. På denna mottar Jean-Paul Wall den 26 maj ett SKAP-stipendium.

Motivering
Han förstår det magiska i förhållandet mellan ljud och bild. Med sina kompositioner fängslar han miljoner i TV-sofforna och i biosalongerna. Ibland harmoniskt, ibland dissonant, ibland i samspel och alltid rätt! SKAP-stipendium 2014 till Jean-Paul Wall.

Samtliga mottagare av priser och stipendier vid SKAP:s vårfest 2014
Noonie Bao ­­– SKAP-stipendium
Py Bäckman – Stipendium ur Fred Winters minnesfond
Karin Dreijer – SKAP:s pris till Kai Gullmars minne
Peter Hallström – SKAP-stipendium
Edda Magnason – SKAP-stipendium
Linnea Olsson – SKAP-stipendium
Nina Ramsby – Stipendium ur Sven Paddocks minnesfond
Masse Salazar – SKAP-stipendium
Jean-Paul Wall – SKAP-stipendium
Jerry Williams – SKAP:s hederspris

Pris- och stipendiesumman är 40 000 kronor. Varje år delar SKAP ut ett trettiotal priser och stipendier för att uppmärksamma kreativ mångfald och människorna bakom musiken. Ett tiotal av dessa delas ut vid SKAP:s vårfest.

SKAP:s vårfest 2014 går av stapeln den 26 maj på Grand Hôtel i Stockholm. SKAP har arrangerat vårfesten sedan 1940-talet. Idag är den en självklar mötesplats för musik, politik och media. I år har SKAP:s vårfest 450 gäster.

Tags:

Multimedia

Multimedia