Linnea Olsson får SKAP-stipendium

Linnea Olsson, en av mottagarna av stipendium vid SKAP:s vårfest 2014. Foto: Kjell Holmstrand.

Musikskaparen, artisten och cellisten Linnea Olsson tar måndagen den 26 maj emot stipendium från SKAP – Sveriges kompositörer och textförfattare.

Linnea Olsson är välkänd artist och cellist. I början av 2014 släppte hon sitt första soloalbum, Ah! Hon ser stipendiet från SKAP som en uppmaning:

– Att få ett SKAP-stipendium är för mig en fantastisk ära och lika mycket en ljuvlig bekräftelse som en uppmaning att fortsätta göra det jag vill mest: skapa!

Varje år delar SKAP ut ett trettiotal priser och stipendier till svenska musikskapare. Ett tiotal av dessa delas ut vid SKAP:s vårfest. På denna mottar Linnea Olsson den 26 maj ett SKAP-stipendium.

Motivering
Med stråken som pensel och cellon som palett målar hon minimalistiska och drömska kompositioner i ständig vals med modern popmusik. Musik som både lugnar och upprör. Musik som berör. SKAP-stipendium 2014 till Linnea Olsson!

Samtliga mottagare av priser och stipendier vid SKAP:s vårfest 2014
Noonie Bao ­­– SKAP-stipendium
Py Bäckman – Stipendium ur Fred Winters minnesfond
Karin Dreijer – SKAP:s pris till Kai Gullmars minne
Peter Hallström – SKAP-stipendium
Edda Magnason – SKAP-stipendium
Linnea Olsson – SKAP-stipendium
Nina Ramsby – Stipendium ur Sven Paddocks minnesfond
Masse Salazar – SKAP-stipendium
Jean-Paul Wall – SKAP-stipendium
Jerry Williams – SKAP:s hederspris

Pris- och stipendiesumman är 40 000 kronor. Varje år delar SKAP ut ett trettiotal priser och stipendier för att uppmärksamma kreativ mångfald och människorna bakom musiken. Ett tiotal av dessa delas ut vid SKAP:s vårfest.

SKAP:s vårfest 2014 går av stapeln den 26 maj på Grand Hôtel i Stockholm. SKAP har arrangerat vårfesten sedan 1940-talet. Idag är den en självklar mötesplats för musik, politik och media. I år har SKAP:s vårfest 450 gäster.

Tags:

Multimedia

Multimedia