Vanderbilt förvärvar Dublinbaserade Access Control Technology (ACT) Ltd.

Wiesbaden, Tyskland, 31 augusti 2016 Vanderbilt, ett ledande globalt företag som säljer toppmoderna säkerhetssystem, meddelade idag att företaget har träffat ett slutgiltigt avtal om förvärv av Access Control Technology Ltd (ACT) med huvudkontor i Dublin i Irland. Köpet befäster ytterligare Vanderbilts strategiska expansionsplaner om att stärka företagets verksamhet och produktportfölj inom området för passerkontroll.

 

  • Detta är den senaste M&A-aktiviteten sedan Vanderbilt slutförde förvärvet av Siemens Security Products under 2015.

 

  • ACT kommer att innebära att Vanderbilt förstärker sin position på marknaden för passerkontroll avsevärt, i huvudsak i Irland och Storbritannien.

 

ACT grundades 1995 och specialiserar sig på design och tillverkning av system för elektronisk passerkontroll, videohantering och dörrhantering. ACT har sitt huvudkontor i Dublin, ett kontor i Manchester i Storbritannien och ett aktivt distributionsnätverk som inkluderar Europa, Asien och Mellanöstern. Dessutom planerar företaget att gå in på den nordamerikanska marknaden.

 

Joseph Grillo säger att den här transaktionen ytterligare kommer att förstärka Vanderbilts konkurrenskraft på en mycket fragmenterad marknad med stor potential för tillväxt. "Förvärvet av ACT utökar Vanderbilts räckvidd på marknaden för passerkontroll och förstärker vår produktportfölj med ett molnbaserat passersystem och en nära integrerad VMS", kommenterade Grillo. "Nu när integrationen av Siemens verksamhet är klar var det dags att blicka vidare mot nya möjligheter." 

 

"Vi är glada över att få möjlighet att bli en del av en stark större internationell organisation som innebär nya och spännande möjligheter på marknaden för ACT:s produkter", sade David Tymlin, som är Managing Director på ACT. "Vanderbilt har på bara några år etablerat sig som en snabbväxande marknadsledare och vi såg en fantastisk möjlighet att bli en del av deras framgång i framtiden."

 

Några ekonomiska detaljer om transaktionen har inte presenterats. Transaktionen förväntas slutföras under det fjärde kvartalet 2016.

 

SLUT

För information kontaktar du:

Kim M Loy

Director of Marketing

Vanderbilt

Tel:  +353 143 725 93

kimloy@vanderbiltindustries.com

www.vanderbiltindustries.com

Twitter: @VANDERBILT_SEC

LinkedIn: www.linkedin.com/company/vanderbilt-international

About Us

Vanderbilt is a global provider of state-of-the-art security systems. Based in New Jersey, USA, the company is active in 95 countries and has its European headquarters in Wiesbaden, Germany. Vanderbilt designs, manufactures and distributes systems which make environments in organisations of all sizes safe, secure and easy to maintain, complemented by an agile and flexible service that always meets its customers’ needs.

Media

Media