Vanderbilt går samman med ESI för att optimera användningen av IP på centrala kontrollstationer

Swedish Translation

Vanderbilt, en global leverantör av toppmoderna säkerhetssystem, har meddelat att integrationen för deras SPC-serie med centrala övervakningsstationer Central Monitoring Stations (CMS) har just blivit enklare. Detta tack vare ett unikt partnerskap med European Systems Integration (ESI), utvecklare av säkerhetsprogramvara. Samarbetet har resulterat i det första kompletta heltäckande IP-systemet för användning i CMS-miljöer och gör det möjligt att flytta från den traditionella, analoga PSTN-tekniken.

Telekommunikationsleverantörer i Storbritannien, Spanien, Tyskland, Sverige och Italien har berättat att de avser övergå till IP-telefoni helt och hållet inom en snar framtid. Orange i Frankrike planerar att stänga ned PSTN-nätverk och erbjuda service med hjälp av IP-teknik år 2020. Det här innebär att de CMS som idag använder PSTN har en begränsad tid på sig att genomföra den här omställningen.

För att underlätta förändringen för installerare och deras kunder, samt kunna använda alla fördelarna med IP, har Vanderbilt slutfört ett ambitiöst projekt med ESI. Därmed försäkrar Vanderbilt full integration med SPC. Resultatet är en plattform för sömlös kommunikation mellan en SPC-kontrollpanel och ett CMS – något som har blivit möjligt tack vare ESI:s F1- och V1-audiovisuella enheter.

F1 kombinerar mottagande av protokoll och nätverk från alarm och telefoni i en enda öppen lösning. Denna eliminerar totalt behovet av flera system genom att standardisera dem till ett enda utgående protokoll. På samma sätt möjliggör V1 avlyssning och samtal på plats, audioverifiering och realtidsreplikering av händelser såväl som videor på en säkerhetskopieringsserver, samt dubbelriktad kommunikation med alarmövervakningsprogrammet. Klient-server-arkitekturen gör det möjligt för systemet att lägga upp videor på varje CMS-operatörs arbetsstation.

På så sätt ger båda enheterna operatörerna möjligheten att få åtkomst till mer detaljerad data för audiovisuell verifiering. Alarmhanteringen blir mest effektiv och äkta händelser identifieras, vilket förhindrar att de som hanterar alarm inte behöver reagera på falsklarm. Det möjliggör närmare och mer avancerad integration eftersom operatörens programvara är särskilt designad för att fungera med SPC. Nu kan alla utnyttja de unika funktionerna hos en av marknadens mest kraftfulla inbrottslarmprodukter, som har fått fler godkännanden än något annat system.

- Som ett resultat av vårt banbrytande arbete med ESI kommer fler CMS-anläggningar än tidigare över hela Europa kunna använda SPC, säger Christophe Reithler, marknadschef för Vanderbilt Frankrike. Vi anser att det är dags att börja använda IP på riktigt och är väldigt stolta över att leda vägen i den här första heltäckande lösningen. Jag är säker på att den här banbrytande produkten ökar effektiviteten markant genom att erbjuda installatörer och CMS-leverantörer oöverträffad tillförlitlighet, funktionalitet och flexibilitet.

About Us

Vanderbilt is a global provider of state-of-the-art security systems. Based in New Jersey, USA, the company is active in 95 countries and has its European headquarters in Wiesbaden, Germany. Vanderbilt designs, manufactures and distributes systems which make environments in organisations of all sizes safe, secure and easy to maintain, complemented by an agile and flexible service that always meets its customers’ needs.

Media

Media