Krillfisket får toppkarakter i bærekraft

November 23, 2017, Oslo: For tredje året på rad har The Sustainable Fisheries Partnership (SFP) gitt Krillfisket som Aker BioMarine operer i, toppkarakter for bærekraftig forvaltning. 

Karakteren “A” er den høyeste rangeringen som blir gitt, hvor driften blir kategorisert som ”veldig godt forvaltet”. SFP har analysert 20 av de største fiskeriene som produserer fiskemel eller fiskeolje - og vurdert hvor bærekraftig driften og selskapet er.

Krillfisket i Antarktis utgjør 2,2 prosent av det totale fangstvolumet av de overfornevnte fiskeriene – og er det eneste som får topprangering ”A”.

Fiskeriene har generelt blitt mer bærekraftige. I fjor fikk 57,4 prosent av fiskeriene klassifiseringen «rimelig godt forvaltet eller bedre». I år steg denne andelen til 81 prosent.

– Rapporten viser at mange av fiskeriene har gjort betydelige endringer som har vært nødvendige for å bli mer bærekraftig. Dette er et viktig arbeid, og viser at aktørene i næringen ønsker å drive på «den riktige måten», sier Cilia Holmes Indahl, direktør for bærekraft i Aker BioMarine.

– Som en av foregangsbedriftene innen bærekraft er vi spesielt glade for å se at flere nå følger etter. Vi var tidlig ute med å dele våre fiskeridata og ekspertise med andre aktører i bransjen. Dette har vi gjort for å inspirere dem til å fokusere på bærekraft i sine operasjoner. For oss handler det om å ta et ekstra ansvar for økosystemet i området hvor vi fisker. Vi trenger omega-3, og vår tilnærming gjør at vi kan bidra til å bedre folks helse, samtidig som vi tar vare på miljøet, sier Indahl.  

The Sustainable Fisheries Partnership (SFP) er en internasjonal ikke-statlig organisasjon som jobber aktivt for å adressere miljøspørsmål og bærekraft innen fiske- og fiskerinæringen. SFP baserer analysen på omfattende data, og analyserer funnene etter et bærekraftig metodeverk.

Rapporten finner du her: SFP Fisheries Sustainability Overview 2017.

 

For mer informasjon, ta kontakt:

Katrin Berntsen 
Kommunikasjonsdirektør
katrin.berntsen@akerbiomarine.com
tlf. 920 54 570

About Us

About Aker BioMarine Aker BioMarine is a biotech innovator and Antarctic krill-harvesting company, dedicated to improving human and planetary health. The company develops krill-based ingredients for nutraceutical, aquaculture, and animal feed applications. The company’s fully transparent value chain stretches from sustainable krill harvesting in pristine Antarctic waters through its Montevideo logistics hub, Houston production plant, and all the way to customers around the world. Aker BioMarine is fully owned by Aker ASA, an industrial pioneer since its establishment in 1841.

Subscribe

Media

Media

Quotes

Rapporten viser at mange av fiskeriene har gjort betydelige endringer som har vært nødvendige for å gjøre fiskeriene mer bærekraftige.
Cilia Holmes Indahl, direktør for bærekraft i Aker BioMarine