Fazer uppmuntrar till kreativa hantverk

Report this content

Fazer inspirerar amatörhantverkare att våga skapa nytt eller ge gammalt nytt liv genom återanvändning.  På den internationella återvinningsdagen Global Recycling Day den 18 mars 2019 inleds en hantverkstävling som är avsedd för alla handarbetsentusiaster och hemmapysslare.  Det första skedet i tävlingen avslutas den 15 september 2019. En jury bestående av experter bedömer tävlingsbidragen och de bästa bidragen visas på en utställning i besökscentret Fazer Experience från och med oktober 2019. Genom tävlingen vill Fazer lyfta fram betydelsen av skapande arbete och uppmuntra återanvändning av förpackningar och omslag. Cirkulär ekonomi är en del av företagets åtagande för Östersjön.

 

Genom hela Fazers historia har företaget inspirerat finländarna att leka med och göra egna tolkningar av dess varumärken. Bland annat Pihlaja-rävsockor samt makeupväskor eller till och med vackra aftonklänningar av godisomslag som skickliga hemmapysslare har gjort förekommer ofta på basarer eller på bild i sociala medier.  Fazer Experience utmanar alla i en tävling där Fazers produkter och mönster används som inspiration. Idén med hantverkstävlingen är att genom att virka, sticka eller pyssla skapa Fazerinspirerade handarbeten. Genom att använda olika material går det att skapa någonting helt nytt eller ge någonting gammalt nytt liv.

”Vi är mycket glada över att våra varumärken och produkter fungerar som en idé- och inspirationskälla. För oss är det viktigt att alla får förverkliga sig själva. Vår grundare Karl Fazer var en djärv och kreativ visionär som visade omsorg om människor och naturen. Skapande arbete och hantverksskicklighet uppskattas i vårt företag även i dag”, säger Ulrika Romantschuk, EVP, kommunikation och varumärkesledning på Fazer-koncernen.

I tävlingen ombes deltagarna skicka in en bild av sina bidrag via en kampanjwebbplats så att de kan bedömas av expertjuryn. Till expertjuryn hör utöver ett antal Fazer-medarbetare även bland annat Tuunaajamutsi Annakaisa Kilpinen. Bidrag utvalda av juryn ombeds skickas till utställning som öppnar i Fazer Experience i oktober 2019.  Besökarna på Fazer Experience kan välja deras favorit under slutet av 2019. Utförligare tävlingsanvisningar och -regler finns på www.visitfazer.com

Fazer stödjer cirkulär ekonomi

Det globala livsmedelssystemet har en avsevärd inverkan på klimatet och därför är det viktigt att utveckla systemet och göra det mer hållbart. Fazer vill delta i detta arbete – tillsammans med kunder, samarbetsparter, leverantörer och forskarvärlden. Vår syn på hållbarhet grundar sig på Fazers långa historia och arbete med hållbar utveckling. Under åren har vi genomfört otaliga miljö- och samhällsrelaterade projekt, och hållbarhet är en del av det dagliga arbetet inom alla våra affärsverksamheter. Kärnan i vårt hållbarhetsarbete är fyra sammanlänkade mål som sträcker sig till 2030. 

Våra centrala hållbarhetsmål inkluderar halverandet av utsläpp och matsvinn. Vårt stöd för cirkulär ekonomi inverkar på våra möjligheter att nå målen. De ingår även i Fazers åtagande för Östersjön. Vi stödjer cirkulär ekonomi genom att möjliggöra säker återvinning av näringsämnen, förebyggandet av avfall och matsvinn samt förbättrandet av utnyttjandet av materialresurser. Nästintill 100 % av avfallet på Fazer återvinns.

Global Recycling Day firas den 18 mars varje år.

Information om tävlingen:

https://www.visitfazer.com/kadentaitokilpailu/

Bakgrundinformation:

Fazers hållbarhetsmål: https://news.cision.com/fi/fazer--group/r/fazer-antar-fyra-ambitiosa-hallbarhetsmal,c2755556

Fazers åtagande för Östersjön: https://www.fazerfoodservices.com/fi/ajankohtaista/itameriratkaisuja-ruuasta--fazer-uusi-itameri-sitoumuksen-vuosille-2018-2022/

www.globalrecyclingday.com

Ytterligare information:

www.visitfazer.com

#northernmagicmadereal #visitfazer #ratkaisujaruuasta

Anu Kokko, direktör, Fazer Experience besökscenter
e-postadresserna har formen fornamn.efternamn@fazer.com

 
 

Fazer-koncernen 

1891 öppnade den unge Karl Fazer sitt första konditori, med en mission att skapa mat med mening – och en passion för att skapa stunder av glädje för alla människor runt omkring honom. Detta är Northern Magic. Made Real. I dag är Fazer ett internationellt familjeägt företag som erbjuder bageri-, konfektyr-, kex- och spannmålsprodukter, växtbaserade måltider, mjölkfria produkter och on-the-go-mat och -dryck samt måltids- och cafétjänster av hög kvalitet. Koncernen har egen verksamhet i åtta länder och export till cirka 40 länder. Fazers framgång grundar sig på Karl Fazers vision, värderingar och kreativitet: bästa kvalitet i produkter och tjänster, populära varumärken, kunniga medarbetares engagemang och företagets ansvarsfulla sätt att arbeta. Fazer-koncernens omsättning 2018 uppgick till 1,6 miljarder euro och antalet anställda till över 15 000. Fazers verksamhet följer etiska principer som baserar sig på koncernens värderingar och FN-initiativet Global Compact 

Northern Magic. Made Real. 

Tilaa

Multimedia

Multimedia

Liitteet & linkit