Inwido och Schüco tecknar banbrytande samarbetsavtal

Inwido, norra Europas ledande fönster- och dörrleverantör, har tecknat samarbetsavtal med den tyska systemleverantören Schüco. Schücos designade glaslösningar till bland annat arkitektritade villor kompletterar Inwidos existerande fönster- och dörrerbjudande. Samarbetet passar väl in i Inwidos strategi om att tillgodose kunden med energismarta lösningar i ett designat utförande som ökar människors välbefinnande. Samarbetet startar i Sverige, men kommer att omfatta samtliga Inwidos marknader.

– Att två så betydande aktörer tecknar avtal på denna nivå är banbrytande i vår bransch. Det ger spännande perspektiv för såväl Inwido och Schüco som våra kunder. Schücos avancerade fönsterlösningar blir ett bra komplement till våra övriga produkter och förstärker framförallt vårt erbjudande till arkitekter, säger Håkan Jeppsson, VD och koncernchef för Inwido.

Schüco, med huvudkontor i Tyskland, är ett välkänt varumärke över hela världen och har ett starkt fotfäste bland arkitekter och husägare som kräver speciallösningar. Företaget är känt för sin produktdesign och är specialiserade på skräddarsydda kompletta system för större glaslösningar främst till arkitektritade villor. Schüco erbjuder aluminiumprodukter av hög kvalitet för fönster, dörrar, skjut- och vikdörrar. 

– Med Inwido ökar vi vår tillgänglighet på marknaden och får en stark och väletablerad aktör som säljer och marknadsför våra produkter genom sina försäljningskanaler, säger Magnus Winegård, Nordenchef för Schüco.

Schücos produkter börjar säljas på samtliga Inwidos marknader, Sverige, Danmark, Finland, Norge, Polen, Ryssland, Storbritannien och Irland, i början av 2011.

Fakta om Schüco

Schüco International KG är global marknadsledare inom aluminium-, sol-, stål- och PVCsystem för innovativa byggnadslösningar. Årlig försäljning uppgick till EUR 2.0 miljarder år 2009. Med mer än 5 000 anställda och 12 000 partnerföretag i över 75 länder, erbjuder Schüco avancerad fönster- och fasadkonstruktioner, effektiva solenergilösningar, och individuell teknisk rådgivning för arkitekter, byggherrar och byggentreprenörer. I Bielefeld i Tyskland finns Schüco Teknologi Center och även företagets huvudkontor. För mer information www.schueco.se. 

För mer information vänligen kontakta:

Inwido AB

Håkan Jeppsson, VD och koncernchef

Tel: 010-451 45 51 eller 070-5501517

Jonna Opitz, Kommunikationsdirektör

Tel: 010-451 45 58 eller 0722 11 90 10

E-post: jonna.opitz@inwido.com

Om Inwido

Inwido är norra Europas ledande leverantör av innovativa, miljövänliga, träbaserade fönster och dörrar. Företaget har verksamhet i Sverige, Danmark, Finland, Norge, Polen, Ryssland, Storbritannien och Irland samt exporterar till ett stort antal länder. Koncernen marknadsför ett 20-tal starka, lokala varumärken som bland annat Elitfönster, SnickarPer, Hajom, Outline, Tiivi, Pihla, Diplomat, Allan Brothers, Carlson och SokolkaInwido har ca 3 600 anställda och omsatte under 2009 drygt 5 miljarder kronor. Huvudkontoret är placerat i Malmö. För mer information se www.inwido.com

Abonner

Multimedia

Multimedia

Dokumenter og linker