Atlas Copco laajentaa QIS-generaattorimallistoaan – teollista tehoa ilman kompromisseja

 

Atlas Copco on lisännyt QIS-generaattorien mallistoonsa viisi uutta mallia, jotka tuottavat optimoitua suorituskykyä vaativimmissakin teollisuuden ympäristöissä. Uudet 875–1 420 kVA:n tehoiset generaattorit perustuvat alkuperäisen QIS-malliston menestystekijöihin ja tarjoavat modulaarisen rakenteen sekä alhaiset melutasot: 30 prosenttia suurempi sisätila sallii laajennukset tai lisävarusteena saatavien tietoliikennemoduulien lisäämisen.

 

"Uusimmat QIS-mallimme ovat kompromissiton ratkaisu meluongelmiin. "Olemme testanneet ja sertifioineet 1 MW:n generaattorin 70 dB(A) melutasolla 15 metrin etäisyydellä, mikä tarkoittaa, että generaattorit sopivat käytettäviksi myös asuinalueilla," sanoo Julio Tome, Atlas Copcon Portable Energy -liiketoimintaryhmän suurten generaattorien tuotemarkkinointipäällikkö.

QIS-mallit on tarkoitettu ulkoasennuksiin ja ne ovat läpäisseet markkinoiden vaativimmat testit, mukaan lukien transienttitoimintatesti, ympäristön lämpötilan suorituskykytesti, vedenpitävyystesti ja -sertifiointi sekä laajat melutestit. Sen lisäksi, että nämä ominaisuudet minimoivat ympäristövaikutukset, ne myös takaavat suorituskyvyn kaikissa olosuhteissa.

Ne tuottavat keskimäärin 5 prosentin säästön polttoaineenkulutuksessa, ovat jopa neljä kertaa hiljaisempia ja niiden vaatima pinta-ala on jopa 25 prosenttia pienempi kuin vastaavien markkinoilla olevien mallien. Kaikissa generaattoreissa on premium-luokan moottorit, joiden kuormankestävyys on erittäin hyvä, ja niissä on myös IP23-luokan vaihtovirtageneraattori, jonka lisäkäämi kestää 300 prosentin ylivirran ensimmäisten 20 sekunnin ajan. "Tämä varmistaa välittömän käynnistymisen ja takaa tehon ja suorituskyvyn juuri silloin kun tehoa tarvitaan," Tome kertoo.

Generaattoreiden kompakti koko tekee niistä ihanteellisia merikuljetuksiin ja niiden integroidut nostourat tukevat prosessia.  Lisäksi plug-and-play-tyyppinen rakenne mahdollistaa nopean ja helpon asennuksen. Kaikissa laitteissa on vuotamaton runko, joka takaa kaikkien nesteiden pysymisen koneen sisäpuolella.

Uudet mallit ovat QIS 875, QIS 1015, QIS 1115, QIS 1250 ja QIS 1420. Näiden kaikkien huoltoväli on yli 500 tuntia ja ne on suunniteltu toimimaan luotettavasti ja tehokkaasti sekä varatehokäyttökohteissa että kiinteissä päätehokäyttökohteissa eri markkinasektoreilla kuten datakeskuksissa, terveydenhuollossa, valmistusteollisuudessa, kunnallistekniikassa ja vähittäismyymälöissä.

Huoltojen vaatimat käyttökatkot lyhenevät lisää, jos loppukäyttäjä integroi laitteeseensa lisäominaisuuksia, kuten tehokkaan vedenerottimella varustetun polttoaineensuodatuksen, kaksivaiheisen ilmansuodatuksen ja öljyntyhjennyspumpun. Lisäksi kaikissa uusimmissa malleissa on helppo pääsy tärkeimpiin sisäisiin komponentteihin, kuten vaihtovirtageneraattoriin (AVR ja diodisilta) ja jäähdyttimeen suurten huoltoluukkujen ja paneelien kautta.

– Loppu –

Yhteyshenkilö lisätietoja varten:
Eemeli Erola, Tuotepäällikkö
Atlas Copco Power Technique Nordic
+358408604922, eemeli.erola@fi.atlascopco.com

Yhteystiedot tiedotusvälineitä varten:
Linda Ekwall, Marketing Communications Manager
Atlas Copco Power Technique Nordic
Tel. +46 (0)8 743 8316, e-post linda.ekwall@se.atlascopco.com

 

 

Atlas Copco on johtava kestävän tuottavuuden ratkaisujen tarjoaja. Konserni tarjoaa asiakkailleen innovatiivisia kompressori- ja vakuumiratkaisuja, louhinta- ja rakennustekniikkakalustoa, paineilma- ja sähkötyökaluja sekä kokoonpanojärjestelmiä. Kehittäessään tuotteitaan ja palveluitaan yritys keskittyy tuottavuuden, energiatehokkuuden, turvallisuuden ja käytettävyyden parantamiseen. Vuonna 1873 perustetun yrityksen pääkonttori on Tukholmassa ja sillä on toimintaa yli 180 maassa. Vuonna 2016 konsernin liikevaihto oli BSEK 101 (BEUR 11) ja sen palveluksessa työskenteli noin 45 000 ihmistä. Lue lisää osoitteessa www.atlascopcogroup.com

 

Portable Energy on osa Atlas Copco -konsernin Power Technique -liiketoiminta-aluetta. Se suunnittelee, valmistaa ja markkinoi kattavaa valikoimaa innovatiivisia siirrettäviä ja energiatehokkaita kompressoreja, generaattoreita, valomastoja ja pumppuja. Tuotteet ovat käytössä monien eri alojen sovelluksissa, muun muassa rakennusalalla, kaivostoiminnassa, öljy- ja kaasuteollisuudessa sekä tilapäisenä vuokrakalustona. Portable Energyn pääkonttori on Antwerpenissa, Belgiassa, ja tuotekehitys- ja valmistusyksiköt sijaitsevat Euroopassa, Aasiassa sekä Etelä- ja Pohjois-Amerikassa. 

Om oss

Atlas Copco är en industrigrupp med världsledande ställning inom kompressorer, expansionsturbiner och luftbehandlingssystem, industriverktyg och monteringssystem.

Prenumerera

Media

Media

Dokument & länkar

Citat

"Uusimmat QIS-mallimme ovat kompromissiton ratkaisu meluongelmiin. "Olemme testanneet ja sertifioineet 1 MW:n generaattorin 70 dB(A) melutasolla 15 metrin etäisyydellä, mikä tarkoittaa, että generaattorit sopivat käytettäviksi myös asuinalueilla"
Julio Tome