Med Samsungs nye raske TFT kan også de spill- og filmfrelste overveie flat skjerm: Verdens raskeste flate nittentommer fra Samsung

Nå lanserer Samsung verdens raskeste flate bildeskjerm i nittentommers format. – Dette er den absolutt beste lcd-skjermen jeg har testet. Det er den første jeg kan tenke meg å ha på mitt eget skrivebord, sier Mattias Hjelmstedt, tidligere proffspiller og nå skandinavisk arrangør av dataspillkonkurransen World Cyber Games. Det åpner seg nå helt nye muligheter for krevende brukere som har hatt tradisjonelle bildeskjermer.

– Som spiller generelt synes jeg den fungerer utmerket til spill. Den er liten og lett. Det gjør det ikke bare mulig å slippe klumpen på skrivebordet. Det gjør også det også lettere å ta med seg skjermen på ulike dataspillkonkurranser, mener Mattias Hjelmstedt. Åtte millisekunder – Den raske bildeoppdateringen på åtte millisekunder innebærer en avgjørende forskjell for den som prioriterer presisjon, og den stopper etterslep når det er bevegelige bilder på skjermen. Dette er uunnværlig når man bruker krevende spill, grafikk og film, sier Petra Johansson, produktsjef for Samsungs bildeskjermer. Samsungs utviklings- og forskningsavdeling har nå drevet ned responstiden hos den nye flate nittentommeren til et nivå som var en utopi for bare noen måneder siden. Dermed setter Samsung en ny standard for kvalitet og ytelse innenfor flate databildeskjermer. Responstiden er et mål på hvor raskt bildet på skjermen blir oppdatert. – For den som prioriterer den absolutt beste visningen av raskt bevegelig innhold, er den nye SyncMaster 913N suveren. Denne typen innehold krever rask bildeoppdatering. Film, krevende spill og avansert grafikk gjør seg svært godt på den nye skjermen. Dette er naturligvis også en skjerm for den som vil være først ute med det siste, sier Petra Johansson, produktsjef for Samsungs bildskjermer. Innstilling av skjermen fra datamaskinen Innstillingene for skjermen gjøres direkte med musen og tastaturet med medfølgende programvare. Detaljerte innstillinger for kontrast, lysstyrke og gamma gjøres med programmet MagicTune. Hurtigvalg for ulike brukerinnstillinger er dessuten tilgjengelige via MagicBright, en knapp som er plassert direkte på skjermens ramme. Profesjonelle grafikkbrukere vil sikkert sette pris på den høye kontrasten, 700:1. I 2003 investerte Samsung 7,5 prosent av omsetningen i forskning på og utvikling av bildeskjermer. Samsung er i dag markedsledende på det åpne markedet for bildeskjermer, både i Norden og globalt. Samsung er ifølge BusinessWeek/Interbrands varemerkeundersøkelse verdens raskest voksende varemerke de seneste tre årene. Ytelse SyncMaster 913N: oppløsning 1 280 x 1 024, lysstyrke 300 cd/m², kontrast 700:1, responstid 8 ms, betraktningsvinkel 160 grader, vekt 6 kilo. Cirkaprisen er 4450 inklusive moms. Den nye skjermen kommer i handelen i desember.

Media

Media

Dokument & länkar