Rallycross-EM: Jernberg kvar i EM-ledning

Michael Jernberg vägrar släppa ifrån sig EM-ledningen i rallycrossens Division 1-klass. I helgens tävling i Tyskland tog Skoda-föraren sin femte pallplats för säsongen och höll därmed undan i toppen på EM-tabellen.

Avslutningen på årets europamästerskap har alla förutsättningar att bli dramatiskt. I Tyskland hårdnade det nämligen i toppen eftersom norrmannen Sverre Isachsen vann sin andra raka tävling. – Det var inte bra att Sverre vann. Nu är han bara en poäng efter mig i mästerskapet, sa Jernberg som var lite besviken med utgången av tävlingen. – Andreas Eriksson ledde A-finalen ända till det sista varvet. Där driftade han ut i en kurva och Sverre kunde gå om. Jernberg startade A-finalen från tredje startruta och låg tätt bakom Eriksson när han hamnade på tvären. Då uppstod en lucka framför Jernberg som Isachsens inte var sen att utnyttja. – Banan i Estering är smal och eftersom det inte har något alternativspår är möjligheterna att köra om små, konstaterar Jernberg. Nästa deltävling körs i Polen 5-6 september och därefter avgörs mästerskapet i Tjeckien veckan därpå. – Den som vill vara med och slåss om guldet får definitivt inte misslyckas i någon av de tävlingarna. Det är inte säkert att ens pallplatser kommer att räcka för att erövra titeln. Troligtvis måste de som vill bli mästare åtminstone vinna något av de resterande racen. Jernberg toppar som sagt EM-tabellen en poäng före Isachsen. Trea, 14 poäng bakom Michael, är regerande mästaren Kenneth Hansen som inte var bättre än elfte man i Tyskland. – Hansens väg till ett nytt guld blev betydligt tuffare i och med helgens resultat, men man ska nog inte räkna bort honom ännu, säger Jernberg. Bild 1. Foto: Lennart Pettersson/Skoda Femte pallplatsen för säsongen blev det för Skoda-föraren Michael Jernberg i Tyskland. Tack vare den insatsen toppar han fortfarande EM-tabellen med två tävlingar kvar att köra. Bild 2. Foto: Lennart Pettersson/Skoda Michael Jernberg (t.h.) slutade på tredje plats bakom Sverre Isachsen (mitten) och Andreas Eriksson i Tyskland. EM-tabellen toppas fortfarande av Skoda-föraren inför avslutningen i mästerskapet. Resultat. Rallycross-EM, Tyskland, 15-16 augusti. Division 1. 1) Sverre Isachsen, Norge, Ford Focus 2) Andreas Eriksson, Sverige, Ford Fiesta 3) Michael Jernberg, Sverige, Skoda Fabia 4) Morten Bermingrud, Norge, Citroën C4 5) Stig-Olov Walfridson, Sverige, Renault Clio 6) Guttorm Lindefjell, Norge, Skoda Fabia EM efter 8 av 10 deltävlingar. 1) Michael Jernberg, Sverige, Skoda Fabia, 109 poäng 2) Sverre Isachsen, Norge, Ford Focus, 108 3) Kenneth Hansen, Sverige, Citroën C4, 95 4) Ludvig Hunsbedt, Norge, Volvo S40, 84 5) Andreas Eriksson, Sverige, Ford Fiesta, 68 Fakta