Europacupen och SM kommer till Lofsdalen, Härjedalen

Den 26-28 mars avgörs Europacupen och SM i skicross. Åkare från hela världen kommer till Lofsdalen för att göra upp i den här säsongens Europacupfinal. Skicrossåkare från bl.a. USA, Australien, Frankrike, Schweiz, Tyskland, Österrike, Norge, Finland finns med i startlistan.

Sverige skickar en rekordstor trupp till finalen i Lofsdalen. Hela 20 svenska åkare kommer till start med bl.a. ett antal landslagsstjärnor där både Viktor Andersson och Mickael Forslund har varit på pallen i världscupen i år.

WC-laget
Viktor Andersson (Vemdalens IF)
Mickael Forslund (IFK Mora Alpina)
Victor Sticko (IFK Mora Alpina)

Uttagna till EC finalen är också de svenska JVM-åkarna som efter tävlingarna i Lofsdalen åker direkt ner till Valmalenco, Italien och JVM.
På den senaste Europacupen i Grasgehren, Tyskland vann Lisa Andersson vann den första dagen och blev trea den andra dagen.