Freestyle: Jesper Björnlund tia i Åre

Report this content

Jesper Björnlund blev bäste svensk vid världscuptävlingarna i puckelpist i Åre. Kirunasonen slutade på en tiondeplats efter ett bra åk där han tyvärr missade lite på nedre hoppet. Alla tre medaljerna på herrsidan gick till Kanada.

Jesper Björnlund var en av de tolv herrar som hade kvalat in till finalen. Förhållandena var i det närmaste perfekta i den 27 grader branta puckelpisten. Både herrarna och damerna radade upp felfria åk och missarna var ytterst få.
Även Jesper Björnlund hade ett kanonåk på gång, ända fram till sista hoppet där han tyvärr missade avhoppet och förlorade höjd. Missen kostade kirunaåkaren en topplacering, men tiondeplatsen var ändå säsongsbästa.

- Det kändes väldigt bra fram till nedre hoppet. Det var synd. På träningen innan finalen satt allt perfekt. Men nu är det bara att ladda om inför i morgon.

I stället blev finalen en kanadensisk affär där världscupledaren Alexandre Bilodeau vann före landsmännen Pierre-Alexandre Rousseau och Vincent Marquis.

Per Spett från Kiruna blev näst bäste svensk på en 15:e plats, precis utanför finalen.

På damsidan gick inga svenska åkare vidare till final. Bästa svenska blev Martina Schriwer på en 26:e plats.
Damklassen vanns av veteranen Margarita Marbler, Österrike, före Jennifer Heil, Kanada, och fjolårssegraren Aiko Uemura från Japan.

I morgon kör både herrar och damer parallellpuckelpist i samma backe. Finalen direktsänds i SVT1 klockan 16.00.

- Vi är laddade och har bra självförtroende. Om Jesper Björnlund får till det kan det definitivt bli en placering bland de fem bästa, säger landslagstränare Jean-Paul Richard.

Kontakt: Jenny Eidolf 070-579 26 43