Freestyle: Jesper Björnlund utslagen i åttondelen

Report this content

Jesper Björnlund blev till slut elva vid dagens världscuptävlingar i parallellpuckelpist. Åttondelsfinalen mot japanen Osamu Ueno slutade med krasch.

Det där olyckssaliga nedre hoppet fortsätter att spöka för Jesper Björnlund. I åttondelsfinalen mot Japanen Osamu Oeno såg Björnlund ut att ha full kontroll över mötet - ända fram till ingången i nedre hoppet. När Japanen skippade de två sista pucklarna försökte Jesper svänga hela vägen in i hoppet. Det slutade med bakåtvikt, krasch och respass. Det var naturligtvis en mycket besviken Jesper Björnlund som fick titta på resten av tävlingen från läktarplats.

I den jämna finalen vann till slut gårdagens segrare Alexandre Bilodeau, Kanada, före fransmannen Guilbaut Colas. Dagens publikfavorit var annars amerikanen Sho Kashima som med sitt vansinniga tempo och gigantiska nedre hopp vann årepublikens hjärtan.

Näst bäste svensk blev Per Spett på 17:e plats. Pelle Hjertman slutade 24:a.

På damsidan stod Hannah Kearney från USA i en klass för sig. I finalen besegrade hon japanskan Aiko Uemura med bred marginal. Bästa svenska var Martina Schriwer på 23:e plats.

Kontakt: Jenny Eidolf 070-579 26 43.