ATÖBBSÉGET BOSSZANTJA A TECHNOLÓGIA. A SEMCON SEGÉLYVONALAT INDÍT.

– BIZARR VIDEÓVAL GÚNYOLJÁK A CSATLAKOZTATOTT TECHNOLÓGIÁKAT.


Úgy érzi, minduntalan belebonyolódik a technológiába? Nincs egyedül. Egy új felmérésben a válaszadók többsége elmondta, hogy bosszantja a technológia, ugyanakkor egyre több fejlett kütyüvel vesszük körül magunkat. 2020-ra már 30 milliárdra becsülik a csatlakoztatott technológiák számát. Az „The Internet of S**t Song” című videoklipjével a Semcon technológiai vállalat figurázza ki A dolgok internetét (Internet of Things, IoT) övező felhajtást – és egyúttal segélyvonalat indít a technológián bosszankodó emberek számára.

Egy új felmérés szerint (amelyet az Inizio és a Semcon készített], a válaszadók nem kevesebb, mint 60 százaléka mondta, hogy a technológia bosszúságot okoz számára. A technológia mindennapi életünk egyik legbosszantóbb eleme, megelőzve még a forgalmi dugókat és a zajos szomszédokat is. A sok bosszúságot okozó csatlakoztatott termékek sorában élen járnak a tévék és a lejátszó appok. A válaszadók fele állította, hogy bosszankodásuk odáig vezetett, hogy a szóban forgó termék használatát teljesen feladták, vagy pedig másikra váltottak.

Segélyvonal a technológia miatt bosszankodóknak
A technológiával kapcsolatos bosszankodást egy új segélyvonal indításával igyekszik csökkenteni a Semcon. Ezt a vonalat bárki felhívhatja, és beszélhet a vállalat használhatósági szakértőivel – vagy egyszerűen kiengedheti a gőzt, és elmondhatja, mennyire bosszantónak találja a technológiát. Ezzel egyidejűleg lát napvilágot a kissé bizarr, „The Internet of S**t Song” című videoklip, Alex a báb főszereplésével. A kampány humorosan ugyan, de rávilágít, hogy számos úgynevezett okos termék fejlesztésekor mintha teljesen megfeledkeztek volna a felhasználókról.

„A csatlakoztatott technológia fantasztikus lehetőségeket rejt, de a dolgokat a helyes sorrendben kell elvégezni. A technológiának értéket kell adnia a végfelhasználók számára, nem az a cél, hogy bosszantsa őket. Sajnos jelenleg sok pénzt fektetnek szükségtelenül olyan termékfejlesztésbe, amely nem felel meg a felhasználók tényleges igényeinek” – mondta Markus Granlund, a Semcon elnök-vezérigazgatója.

Több milliárd csatlakoztatott dolog 2020-ra
A dolgok internetének (Internet of Things, IoT) drámai fejlődése várható a következő években. A 2020-as évre 30 milliárd csatlakoztatott terméket vetítenek előre, amelyek mintegy 1,29 billió USA-dollár értéket képviselnek. Másrészt az olyan vállalatok, mint az Accenture által készített tanulmányok rávilágítanak, hogy számos fogyasztó kétségbe vonja a csatlakoztatott termékek értékét, vagy azt, hogy mire valók.

„A csatlakoztatott termékek piaca megérett a komoly változásra, amihez számos lehetőség áll rendelkezésre, de a dolgok könnyen tévútra is mehetnek. Mi segíthetünk a precizitás növelésében, hogy az okos termékek valóban értéket jelentsenek – és mind az ipari ügyfelek, mind a fogyasztók számára működjenek” – mondta Markus Granlund.

A legbosszantóbb dolgok
1. Technológia
2. Forgalmi dugók
3. Zajos szomszédok
4. Várakozni a hívásban
5. Késve érkező buszok

A legbosszantóbb csatlakoztatott technológia
1. Tévék
2. Streaming alkalmazások
3. Autók
4. Hangrendszerek
5. Felügyeleti rendszerek

Hivatkozások
Videoklip: „The Internet of S**t Song” 

A kulisszák mögött, interjúk 

Okos termékek a Semcon szerint 

Teljes sajtómappa fotókkal, felméréssel stb. 

Segélyvonal a technológia miatt bosszankodóknak: +46 (0)10 178 22 10

A Semcon a csatlakoztatott termékekről
A Semcon mindig a végfelhasználók igényeit és viselkedését veszi alapul. Ez az alapja a vállalat termékfejlesztésének és teljességgel nélkülözhetetlen, ha valódi értéket szeretnének adni az okos technológiákhoz. A Semcon különleges helyzetben van, ami az iparágak többségében, mind a hagyományos, mind a csatlakoztatott technológiákban szerzett tapasztalatainak köszönhető. Ezáltal jelentősen könnyebb olyan okos termékeket fejleszteni, amelyek értéket adnak a végfelhasználóknak, miközben lehetővé teszik, hogy a vállalat sokkal pontosabban végezhesse munkáját.

További információ: 
Per Nilsson kommunikációs és marketingvezető, Semcon
Tel.: +46 (0) 739 737 200
Email: per.nilsson@semcon.com

A Semcon egy nemzetközi technológiai cég, amely az emberi igényeken és viselkedésen alapuló termékeket fejleszt. Ügyfeleink versenyképességének javításához mindig a végfelhasználóból indulunk ki, mivel a legjobb termékek létrehozásához, az emberek számára a legtisztább előnyök biztosításához a felhasználó igényeit kell ismerni a legalaposabban. A Semcon partnerei elsősorban az autóipar, a nehéz- és energiaipar, valamint az élettudományok területéről kerülnek ki. Több mint 2000 fős szakembergárdájával a Semcon a teljes termékfejlesztési ciklust képes kivitelezni, a stratégiai és technológiai fejlesztéstől kezdve a tervezésen keresztül a termékinformációkig. A Semcon 1980-ban alakult Svédországban, és jelenleg nyolc különböző országban több mint 30 képviselettel rendelkezik. 2016-ban a csoport éves árbevétele 1,8 milliárd svéd korona volt. További részletek a semcon.com oldalon

Tags:

About Us

Semcon is an international technology company that develops products based on human needs and behaviours. We strengthen our customers' competitiveness by always starting from the end user, because the person who knows most about the user's needs creates the best products and the clearest benefits to humans. Semcon collaborates mainly with companies in the automotive, industry, energy and life science sectors. With more than 2,200 specialised employees, Semcon has the ability to take care of the entire product development cycle, from strategy and technology development to design and product information.Semcon was founded in Sweden in 1980 and has offices in over 30 locations in eight different countries. In 2019, the Group reported annual sales of SEK 1.9 billion. Read more on semcon.com

Subscribe

Documents & Links