AZ „THE INTERNET OF S**T SONG” A KAPCSOLÓDÓ ESZKÖZÖKET GÚNYOLJA.

Úgy érzi, minduntalan belebonyolódik a technológiába? Nincs egyedül. A technológia egyre több bosszúságra ad okot, ahogy a minket körülvevő eszközök egyre inkább összekapcsolódnak. A Semcon most bemutatja különleges és kissé bizarr zenei videóját „The Internet of S**t Song” címmel. Ez a film A dolgok internete körüli felhajtást gúnyolja ki, különös tekintettel a felhasználók háttérbe szorulására. Főszereplője Alex, a báb.

„A csatlakoztatott technológiákban óriási lehetőségek rejlenek, de sajnos a vállalatok jelenleg hatalmas pénzeket ölnek olyan megoldásokba, amelyek éppen a céljuknak nem felelnek meg, és teljességgel figyelmen kívül hagyják a felhasználók igényeit. Vidám videónkban megnézzük, mi történhet okos eszközeinkkel, ha nem figyelünk oda” – mondja Markus Granlund, a Semcon elnök-vezérigazgatója.

Egy kedvesen egocentrikus báb
A Forsman & Bodenfors segítségével készült videónk a nem túl távoli jövőben játszódik. Alex, a főszereplő, mind az eszközök, mind az emberek világába belebonyolódva vonul végig a városon az „Internet of S**t Song” dalt énekelve a „Dem Bones” című gyerekdal dallamára (amely azt ecseteli, hogyan kapcsolódnak egymáshoz a csontjaink). Alex egy báb (!), akinek a zsinórjai egyrészt a kapcsolódást szimbolizálják, másrészt arra is utalnak, milyen könnyen kerülhetünk kiszolgáltatott helyzetbe a technológiával, ha a megoldások nem a felhasználókat veszik alapul.

„Amikor elkezdtünk dolgozni a kampányon, hamar rájöttünk, mennyi őrült csatlakoztatott termék van már a piacon. A Semcon, mint felhasználókra összpontosító technológiai vállalat remek pozícióban van ahhoz, hogy kigúnyolhassuk A dolgok internetét körülvevő felhajtást. Ez a kreatív munka hozta létre a kedvesen egocentrikus bábot, Alexet” – meséli Per Nilsson, a Semcon kommunikációs és marketingvezetője.

Papírból készült miniatűr díszletek
A videoklipet Dél-Afrikában forgattuk a bábok és a miniatűr világok világvezető szakértőivel, a bábmester pedig Hansie Visagie volt. A különféle díszletek – a mozgólépcsőktől kezdve a virágszirmokig minden – kizárólag papírból készültek. A bábok ugyanakkor a legújabb technológiával, 3D nyomtatással keltek életre, és aprócska motorok teszik lehetővé, hogy az aranyos kiscica kinyissa a száját és Alex felvonja a szemöldökét.

„Ez egy fantasztikus projekt volt, és elképesztő kézműves alkotásoknak lehettem szemtanúja. A kidolgozás hihetetlenül aprólékos volt. Ezért a videó forgatása elég bonyolult, ugyanakkor igen különleges feladatnak is bizonyult – az eredmény pedig nagyon szórakoztató. Azt hiszem, bizonyos mértékig mindenki tud azonosulni a főszereplővel, bár személy szerint én a helyében sokkal jobban kikészültem volna!” – mondta a számos díjnyertes reklámot készítő Daniel Warwick.

Segélyvonal a technológia miatt bosszankodóknak
Daniel nincs egyedül. Egy új felmérés szerint (amelyet az Inizio és a Semcon készített), a válaszadók nem kevesebb, mint 60 százaléka mondta, hogy a technológia bosszúságot okoz számára. A technológia mindennapi életünk egyik legbosszantóbb eleme, megelőzve még a forgalmi dugókat és a zajos szomszédokat is. Ezért a Semcon új segélyvonalat hoz létre, amelyet bárki felhívhat, és beszélhet a vállalat használhatósági szakértőivel – vagy egyszerűen kiengedheti a gőzt, és elmondhatja, mennyire bosszantónak találja a technológiát.

 

Hivatkozások
Videoklip: „The Internet of S**t Song” 

A kulisszák mögött, interjúk 

Okos termékek a Semcon szerint 

Teljes sajtómappa fotókkal, felméréssel stb. 

Segélyvonal a technológia miatt bosszankodóknak: +46 (0)10 178 22 10


Csatlakoztatott termékek: a tények
A dolgok internetének (Internet of Things, IoT) drámai fejlődése várható a következő években. A 2020-as évre 30 milliárd csatlakoztatott terméket vetítenek előre, amelyek mintegy 1,29 billió USA-dollár értéket képviselnek. Ugyanakkor a felmérés azt is megmutatta, hogy sok fogyasztónak vannak kételyei a technológiák használhatóságát illetően. A Semconnál a termékfejlesztés mindig a végfelhasználó igényein és viselkedésén alapul, ami mindenképpen alapvető, ha valódi értéket szeretnénk adni az okos technológiákhoz. Tudjon meg többet itt: semcon.com/smart

Stáblista
Ügynökség: Forsman & Bodenfors
Ügyfél: Semcon
Kreatívok: Karin Jacobsson, Gustav Johansson, Stefan Thomson, Magnus Almberg
Ügynökség producere: Lena Sellman
Ügyfélkapcsolati igazgató: Susanna Glenndahl Thorslund
Ügyfélkapcsolati vezető: Helen Johansson
Tervező: Klara Knape
PR stratéga: Bjarne Darwall
Zenei felügyelő: Jenny Ring
Rendező: Daniel Warwick
Producer: Rickard Edholm
Produkció: Camp David
Média/PR ügynökség: Matter 

További információ: 
Per Nilsson kommunikációs és marketingvezető, Semcon
Tel.: +46 (0)739 737 200
E-mail: per.nilsson@semcon.com

A Semcon egy nemzetközi technológiai cég, amely az emberi igényeken és viselkedésen alapuló termékeket fejleszt. Ügyfeleink versenyképességének javításához mindig a végfelhasználóból indulunk ki, mivel a legjobb termékek létrehozásához, az emberek számára a legtisztább előnyök biztosításához a felhasználó igényeit kell ismerni a legalaposabban. A Semcon partnerei elsősorban az autóipar, a nehéz- és energiaipar, valamint az élettudományok területéről kerülnek ki. Több mint 2000 fős szakembergárdájával a Semcon a teljes termékfejlesztési ciklust képes kivitelezni, a stratégiai és technológiai fejlesztéstől kezdve a tervezésen keresztül a termékinformációkig. A Semcon 1980-ban alakult Svédországban, és jelenleg nyolc különböző országban több mint 30 képviselettel rendelkezik. 2016-ban a csoport éves árbevétele 1,8 milliárd svéd korona volt. További részletek a semcon.com oldalon

Subscribe

Documents & Links