AZ „THE INTERNET OF S**T SONG” A KAPCSOLÓDÓ ESZKÖZÖKET GÚNYOLJA.

Úgy érzi, minduntalan belebonyolódik a technológiába? Nincs egyedül. A technológia egyre több bosszúságra ad okot, ahogy a minket körülvevő eszközök egyre inkább összekapcsolódnak. A Semcon most bemutatja különleges és kissé bizarr zenei videóját „The Internet of S**t Song” címmel. Ez a film A dolgok internete körüli felhajtást gúnyolja ki, különös tekintettel a felhasználók háttérbe szorulására. Főszereplője Alex, a báb.

„A csatlakoztatott technológiákban óriási lehetőségek rejlenek, de sajnos a vállalatok jelenleg hatalmas pénzeket ölnek olyan megoldásokba, amelyek éppen a céljuknak nem felelnek meg, és teljességgel figyelmen kívül hagyják a felhasználók igényeit. Vidám videónkban megnézzük, mi történhet okos eszközeinkkel, ha nem figyelünk oda” – mondja Markus Granlund, a Semcon elnök-vezérigazgatója.

Egy kedvesen egocentrikus báb
A Forsman & Bodenfors segítségével készült videónk a nem túl távoli jövőben játszódik. Alex, a főszereplő, mind az eszközök, mind az emberek világába belebonyolódva vonul végig a városon az „Internet of S**t Song” dalt énekelve a „Dem Bones” című gyerekdal dallamára (amely azt ecseteli, hogyan kapcsolódnak egymáshoz a csontjaink). Alex egy báb (!), akinek a zsinórjai egyrészt a kapcsolódást szimbolizálják, másrészt arra is utalnak, milyen könnyen kerülhetünk kiszolgáltatott helyzetbe a technológiával, ha a megoldások nem a felhasználókat veszik alapul.

„Amikor elkezdtünk dolgozni a kampányon, hamar rájöttünk, mennyi őrült csatlakoztatott termék van már a piacon. A Semcon, mint felhasználókra összpontosító technológiai vállalat remek pozícióban van ahhoz, hogy kigúnyolhassuk A dolgok internetét körülvevő felhajtást. Ez a kreatív munka hozta létre a kedvesen egocentrikus bábot, Alexet” – meséli Per Nilsson, a Semcon kommunikációs és marketingvezetője.

Papírból készült miniatűr díszletek
A videoklipet Dél-Afrikában forgattuk a bábok és a miniatűr világok világvezető szakértőivel, a bábmester pedig Hansie Visagie volt. A különféle díszletek – a mozgólépcsőktől kezdve a virágszirmokig minden – kizárólag papírból készültek. A bábok ugyanakkor a legújabb technológiával, 3D nyomtatással keltek életre, és aprócska motorok teszik lehetővé, hogy az aranyos kiscica kinyissa a száját és Alex felvonja a szemöldökét.

„Ez egy fantasztikus projekt volt, és elképesztő kézműves alkotásoknak lehettem szemtanúja. A kidolgozás hihetetlenül aprólékos volt. Ezért a videó forgatása elég bonyolult, ugyanakkor igen különleges feladatnak is bizonyult – az eredmény pedig nagyon szórakoztató. Azt hiszem, bizonyos mértékig mindenki tud azonosulni a főszereplővel, bár személy szerint én a helyében sokkal jobban kikészültem volna!” – mondta a számos díjnyertes reklámot készítő Daniel Warwick.

Segélyvonal a technológia miatt bosszankodóknak
Daniel nincs egyedül. Egy új felmérés szerint (amelyet az Inizio és a Semcon készített), a válaszadók nem kevesebb, mint 60 százaléka mondta, hogy a technológia bosszúságot okoz számára. A technológia mindennapi életünk egyik legbosszantóbb eleme, megelőzve még a forgalmi dugókat és a zajos szomszédokat is. Ezért a Semcon új segélyvonalat hoz létre, amelyet bárki felhívhat, és beszélhet a vállalat használhatósági szakértőivel – vagy egyszerűen kiengedheti a gőzt, és elmondhatja, mennyire bosszantónak találja a technológiát.

 

Hivatkozások
Videoklip: „The Internet of S**t Song” 

A kulisszák mögött, interjúk 

Okos termékek a Semcon szerint 

Teljes sajtómappa fotókkal, felméréssel stb. 

Segélyvonal a technológia miatt bosszankodóknak: +46 (0)10 178 22 10


Csatlakoztatott termékek: a tények
A dolgok internetének (Internet of Things, IoT) drámai fejlődése várható a következő években. A 2020-as évre 30 milliárd csatlakoztatott terméket vetítenek előre, amelyek mintegy 1,29 billió USA-dollár értéket képviselnek. Ugyanakkor a felmérés azt is megmutatta, hogy sok fogyasztónak vannak kételyei a technológiák használhatóságát illetően. A Semconnál a termékfejlesztés mindig a végfelhasználó igényein és viselkedésén alapul, ami mindenképpen alapvető, ha valódi értéket szeretnénk adni az okos technológiákhoz. Tudjon meg többet itt: semcon.com/smart

Stáblista
Ügynökség: Forsman & Bodenfors
Ügyfél: Semcon
Kreatívok: Karin Jacobsson, Gustav Johansson, Stefan Thomson, Magnus Almberg
Ügynökség producere: Lena Sellman
Ügyfélkapcsolati igazgató: Susanna Glenndahl Thorslund
Ügyfélkapcsolati vezető: Helen Johansson
Tervező: Klara Knape
PR stratéga: Bjarne Darwall
Zenei felügyelő: Jenny Ring
Rendező: Daniel Warwick
Producer: Rickard Edholm
Produkció: Camp David
Média/PR ügynökség: Matter 

További információ: 
Per Nilsson kommunikációs és marketingvezető, Semcon
Tel.: +46 (0)739 737 200
E-mail: per.nilsson@semcon.com

A Semcon egy nemzetközi technológiai cég, amely az emberi igényeken és viselkedésen alapuló termékeket fejleszt. Ügyfeleink versenyképességének javításához mindig a végfelhasználóból indulunk ki, mivel a legjobb termékek létrehozásához, az emberek számára a legtisztább előnyök biztosításához a felhasználó igényeit kell ismerni a legalaposabban. A Semcon partnerei elsősorban az autóipar, a nehéz- és energiaipar, valamint az élettudományok területéről kerülnek ki. Több mint 2000 fős szakembergárdájával a Semcon a teljes termékfejlesztési ciklust képes kivitelezni, a stratégiai és technológiai fejlesztéstől kezdve a tervezésen keresztül a termékinformációkig. A Semcon 1980-ban alakult Svédországban, és jelenleg nyolc különböző országban több mint 30 képviselettel rendelkezik. 2016-ban a csoport éves árbevétele 1,8 milliárd svéd korona volt. További részletek a semcon.com oldalon

About Us

Semcon is an international technology company that develops products based on human needs and behaviours. We strengthen our customers' competitiveness by always starting from the end user, because the person who knows most about the user's needs creates the best products and the clearest benefits to humans. Semcon collaborates mainly with companies in the automotive, industry, energy and life science sectors. With more than 2,200 specialised employees, Semcon has the ability to take care of the entire product development cycle, from strategy and technology development to design and product information.Semcon was founded in Sweden in 1980 and has offices in over 30 locations in eight different countries. In 2019, the Group reported annual sales of SEK 1.9 billion. Read more on semcon.com

Subscribe

Documents & Links