AZ ÚJ KERESÉSI FUNKCIÓNAK KÖSZÖNHETŐEN AZ INTERNET NAGYOBB NEMI EGYENLŐSÉGET MUTAT.

Minden mérnök férfi? Minden óvónő és tanárnő nő? Ez a sztereotipikus kép tárul elénk, ha az interneten megnézzük a különböző szakmákra rákeresve megjelenő képtalálatokat. Az új „Re-Search” elnevezésű, böngészőbe betölthető bővítmény segítségével a férfiak és a nők egyenlőbb mértékben kapnak helyet a keresési eredmények között. A megoldás mögött a svéd technológiai vállalat, a Semcon áll, akik a Re-Search bővítményt ingyen, nyílt forráskódú szoftverként biztosítják.

Amennyiben a Re-Search bővítményt betöltve rákeresünk a különböző szakmák képtalálataira, a kereséssel párhuzamosan egy alternatív keresés is elindul, amely a találatokat a nemek tekintetében egyenlőbben jeleníti meg. Az alternatív keresés eredményei új ablakban jelennek meg, ahol azok a képek, amik máskülönben lejjebb lennének láthatók, feljebb kerülnek.

„Ha az internet a mérnököket sárga sisakos férfiakként ábrázolja, hogyan is éreznék a nők azt, hogy érdekelné őket ez a foglalkozás? A példaképek rendkívüli jelentőséggel bírnak a fiatalok pályaválasztási folyamatában, és sok ember elsősorban az internetet használja információszerzésre” – meséli Anna Funke, a Re-Search projektmenedzsere a Semcon vállalatnál.

A Semcon abban reménykedik, hogy a mérnöki szakma szélesebb körben vonzóvá válik az emberek körében. Manapság számos nő dolgozik mérnökként, de ők nem jelennek meg a keresési eredmények között. A Re-Search bővítmény éppen azért készült, hogy konkrét megoldást nyújtson a problémára a különböző szakmák kiegyensúlyozottabb ábrázolásával. Idevéve azokat a szakmákat is, amelyeknél az interneten a férfiak és a nők dominálnak.

A Re-Search egy ingyenes bővítmény, amely a legnépszerűbb böngészőkkel működik. Elindítás után a megoldás 65 különböző szakmát képes ellenőrizni angol nyelven. A Re-Search nyílt forráskódú szoftver, így bárki, illetve bármelyik vállalat szabadon továbbfejlesztheti a terméket oly módon, hogy az elősegítse a nemek közötti egyenlőség növekedését.

A nemek közötti nagyobb egyenlőség a Semcon vállalaton belül kiemelt téma, amelyet a pénzügyi eredményekkel azonos precizitással figyelünk. Cél, hogy a Semcon 2022-re elérje a nemi egyenlőséggel büszkélkedő vállalat címét. Azaz, a csoporton belül a férfiak-nők aránya 40 és 60% között legyen.

„Ez nem könnyű, azonban szükséges cél. A Semcon által fejlesztett termékek célközönségébe mindenki beletartozik, ami azt jelenti, hogy számos különböző perspektívát figyelembe kell vennünk ahhoz, hogy hatékonyabban tudjuk képviselni a végfelhasználókat, így több nőt be kell vonnunk. Mindemellett tudjuk, hogy a munkavállalók minél sokszínűbb mivolta elengedhetetlen ahhoz, hogy inspiráló munkahelyet és sikeres vállalkozást építsünk” – mondja Markus Granlund, a Semcon elnök-vezérigazgatója.

Videó megtekintése a Re-Search bővítményről

A teljes sajtóanyag (beleértve a GY.I.K. dokumentumot) letöltése

www.semcon.com/re-search

További információkért keressen minket az alábbi elérhetőségen: 

Per Nilsson, vállalati kommunikációs és marketing igazgató, Semcon   

Tel.: +46 (0) 739-737 200
E-mail: per.nilsson@semcon.com

A Semcon egy nemzetközi technológiai cég, amely az emberi igényeken és viselkedésen alapuló termékeket fejleszt. Ügyfeleink versenyképességének javításához mindig a végfelhasználóból indulunk ki, mivel a legjobb termékek létrehozásához, az emberek számára a legtisztább előnyök biztosításához a felhasználó igényeit kell ismerni a legalaposabban. A Semcon partnerei elsősorban az autóipar, a nehéz- és energiaipar, valamint az élettudományok területéről kerülnek ki. 3000 fős szakembergárdájával a Semcon a teljes termékfejlesztési ciklust képes kivitelezni, a stratégiai és technológiai fejlesztéstől kezdve a tervezésen keresztül a termékinformációkig.
A Semcon 1980-ban alakult Svédországban, és jelenleg kilenc különböző országban több mint 40 képviselettel rendelkezik. 2015-ben a csoport éves árbevétele 2,6 milliárd svéd korona volt. További részletek a semcon.com oldalon

Tags:

Subscribe

Media

Media

Documents & Links